Divergències entre Govern i CASS per l’actualització de les tarifes dels metges

La parapública proposa que s’apliqui l’IPC a generalistes, especialistes, odontòlegs i auxiliars mentre que l’executiu defensa increments diferenciats segons cada col·lectiu professional

Un metge auscultant un pacient. ARXIU

Les tarifes de metges, odontòlegs i auxiliars mèdics com ara els logopedes o els fisioterapeutes s’apujaran un 7,1%. És a dir, aplicant l’IPC oficial amb què es va tancar el 2022. Almenys així serà si Govern accepta el criteri avalat pel consell d’administració de la CASS. L’informe que es passarà a l’executiu ha estat aprovat aquest dimarts per l’òrgan de direcció, que també insisteix en el fet que una visita telemàtica hauria de costar, com a màxim, el 60% del que val una presencial.

La reunió del consell ha tingut com a eix l’anàlisi de les noves tarifes que s’hauran d’aplicar enguany. Com és habitual, previ a la seva aprovació, Govern demana un informe de la CASS. Pel que fa a les dels professionals sanitaris -metges, tant generalistes com especialistes, odontòlegs i auxiliars mèdics- des de la parapública es  proposa que l’actualització es faci seguint la dada de la inflació oficial.

És a dir, aplicant un 7,1%, la dada amb què es va tancar el 2022, als preus existents. La decisió final, però, la tindrà l’executiu. La seva proposta, de fet, difereix de la presentada per la parapública, ja que establiria un increment diferent segons cada col·lectiu professional.

Per altra banda, un punt on es mantenen diferències importants entre la CASS i el Govern és amb les tarifes de les visites no presencials. La parapública entén que el cost fixat des de l’executiu no és el correcte. I així se’ls ha tornat a posar en relleu: defensen que com a màxim el cost hauria de situar-se un 60% de les tarifes marcades per les consultes normals. A la vegada, també s’ha alertat que “alguns actes d’anàlisis estan sobrevalorats i s’haurien de revisar a la baixa”.

Paral·lelament, la CASS també ha aprovat les noves tarifes dels centres estrangers amb convenis, dels quals es valora “molt positivament el servei ofert als assegurats”. En concret, es tracta de Sant Joan de Deu, tant l’àrea per a adults com l’hospital infantil, Lleida-Almacelles i CETIR. A la vegada s’ha validat el cost per al 2023 del servei de mitjana estada assistencial i de centre de dia assistencial dels centres sociosanitaris.

Etiquetes: