De fet, segons fonts del sector, mentre la preocupació creix arran dels progressos judicials que hi va havent en l’autoritat judicial espanyola, els professionals del transport sanitari del Principat estan fent un inventari de les irregularitats que es donen al servei des que hi ha la nova concessionària per denunciar-les públicament. Es tractaria, segons les fonts, d’irregularitats laborals que poden tenir (i tenen de fet) impacte en el servei i, per tant, també en els seus usuaris.
Per exemple, que no es respectin els descansos legalment establerts o que, finalment, es refusin certs serveis perquè els professionals no cobren determinades qüestions, poden comportar situacions desagradables per als usuaris-pacients. O que no es tinguin els equips necessaris i una incubadora portàtil s’hagi de lligar amb corretges dins un vehicle per traslladar un bebè a Barcelona també pot tenir conseqüències.
En fi, segons els consultats, més enllà dels dubtes en relació amb l’actuació de la concessionària, ara els interrogants ja s’eleven més amunt. I es lamenta la manca d’actuació del SAAS per tal de posar ordre al servei i no evitar posar en risc els professionals i els usuaris. Les fonts consultades admeten que el calendari electoral ajuda a denunciar anomalies però dificulta la presa de decisions de l’administració perquè “difícilment admetrà errors” a tocar de les urnes.
Comentaris (4)