Montaner s’ha reunit aquesta tarda amb amb representants de la branca sanitària de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) i els delegats de personal de la concessionària del servei i al terme de la mateixa s’ha pactat una proposta d’acord que la formació parlamentària ja ha tramitat electrònicament i que té tres punts molt clars als quals els representants sindicals li donen ple suport.
Així, la proposta d’acord, de tirar endavant, advoca per “la cancel·lació del concurs del transport sanitari no medicalitzat per incompliment del contracte tenint en compte la complexitat de complir amb el plec de base”, “l’absorció aquest servei a nivell del SAAS assumint-ne els costos relacionats incloent la unificació de les graelles salarials, complements de salaris i respectant les condicions laborals del SAAS” i l’elaboració d’“un pla d’optimització dels recursos d’emergència sanitària amb la participació activa dels col·lectius, dels professionals i dels sindicats relacionats amb la temàtica en el termini màxim de sis mesos”.
Andorra Endavant promou la iniciativa tenint en compte que des de fa set anys el transport sanitari està immergit en una muntanya de problemes. I remarca el fet que “les dues últimes empreses adjudicatàries de transport sanitari no medicalitzat de complir amb el plec de base elaborat pel SAAS, del descontentament dels professionals sanitaris i de la manca de resultats de la mediació impulsada pel ministeri i el SAAS entre treballadors i l’empresa, donada la importància del transport sanitari no medicalitzat i del transport d’emergència”.
VEUS SINDICALS
Un dels portaveus sindicals assistents a la trobada, Jordi Fabra, ha mostrat el seu “total acord” amb la proposta d’Andorra Endavant perquè “fa massa dies que duren els incompliments reiterats de contracte”. En aquest sentit, Fabra ha lamentat “l’immobilisme del SAAS” i ha assegurat que arriba un moment que “no es pot aguantar” i que ja fa temps que la parapública hauria d’haver intervingut.
Els sindicats han assegurat que “no culpem ningú. Hi ha molts factors que intervenen però això no funciona o no ha funcionat i, a més a més, aquesta empresa ja ha dit verbalment que a final d’any se’n va. Si aquesta és la seva intenció, que ho faci pels canals que pertoquen”. Per a Fabra, hi ha “motius més que suficients” per intervenir. “Un país no es pot permetre aquesta disbauxa. Cal que el SAAS i el ministeri agafin el toro per les banyes. Som un país i no una tribu”.
Comentaris (2)