Per tal de facilitar l’adaptació a la nova actualització, el SAAS, segons que ha comunicat el ministeri de Salut en un comunicat, ha habilitat una plataforma perquè tots els professionals que utilitzen la HCCA puguin fer formació online prèvia amb vídeos i guies pràctiques. També s’estan duent a terme reunions informatives amb els actors implicats externs al SAAS: laboratoris, centres de diagnòstic, CASS i col·legis professionals.
Des del SAAS, durant la setmana postmigració (del 21 al 25 d’octubre), s’ajustaran les agendes de les consultes mèdiques i d’infermeria, així com de l’activitat assistencial programada d’alguns serveis, amb la finalitat de disminuir lleugerament els procediments assistencials programats i facilitar així la transició a la nova aplicació, mitigant l’impacte que s’estima que podria ocasionar en els temps de visita i per tant, en l’espera dels pacients. O dit d’una altra manera, s’ha demanat als professionals de la medicina que no sobrecarreguin les agendes en previsió que hi hagi errors i s’hagin de recol·locar visites o altres qüestions.
Finalment, el ministeri de Salut recomana que els proveïdors públics de salut externs al SAAS valorin aplicar, de forma excepcional i donades les circumstàncies, la mateixa mesura per tal que la repercussió sobre els pacients sigui la mínima possible. De noves funcionalitats, segons que han explicat alguns professionals de la salut, no s’espera que n’hi hagi gaires (o cap) amb l’actualització del programari.