La decisió d’invalidar aquells certificats que no tinguin tres dosis, i que faci més de nou mesos de la segona o d’haver patit la Covid-19, ha estat “pròpia de la Unió Europea”. Per tant, afectarà per moure’s lliurement pels països que la componen, i també s’aplicarà a Andorra. “Hem de ser curosos i seguir la normativa, o ens arrisquem a què no ens accepten el nostre passi”, ha apuntat Benazet, “tenim un conveni amb la UE i és vigent”.
Per l’objectiu que s’amaga darrere d’aquesta mesura, Benazet ha explicat que “és possible” que es faci per “aconseguir una major adhesió a la vacunació”. En aquest sentit, el ministre ha explicat que no es considera que, a Andorra, sigui baix pel que fa a la tercera dosis. Tot i això, ha apuntat que és evident que hi hagi menys que amb la segona, “els joves se senten protegits” i, a més, “molta gent ha passat la Covid-19 fa poc i està en una franja d’edat en què les complicacions són mínimes”.
Malgrat això, ha apuntat que “em tranquil·litza que la gent més fràgil hagi acudit a posar-se la vacuna, els majors de 60 anys, que és per qui és més important aquesta dosi, per la resta no ho és tant”. A Andorra, amb un 82’49% de la població amb dues pautes, i un 58’51% amb la de reforç, Benazet ha afirmat que la societat és “molt robusta en immunització contra l’òmicron”, i que es té “una població ben protegida”. Per tant, acatar la mesura de la Unió Europea no va en la línia d’aconseguir major adhesió, “sinó de respectar el nostre acord”.