I aquest hivern, segons les fonts, s’ha evidenciat més encara perquè han estat moltes les lesions ocorregudes a les pistes d’esquí el tractament de les quals ràpidament s’han derivat cap a centres catalans. “Si hi ha disset professionals perquè es considera que, justament, per l’esquí, que és una característica pròpia d’Andorra, l’hospital ha d’estar especialment preparat, no és lògic o no ho hauria de ser que es derivin tants serveis. Els professionals haurien d’estar preparats per fer més intervencions de les que potser es fan”, han indicat les fonts.
Suposadament, l’arribada de l’actual cap de servei, David Roca, que va agafar el relleu de Josep Maria Muñoz, havia de suposar una reorganització i impuls del departament. Però les fonts consultades consideren que no ha estat així ni de bon tros. A més, retreuen a Roca una suposada falta de lideratge. Amb tot, el servei ha crescut de forma molt important els darrers temps. L’actual cap de servei porta tres anys en el càrrec. D’aquests, dos han estat marcats per la pandèmia. “I si alguns especialistes no han tingut especial activitat aquest temps han estat, justament, els traumatòlegs”, recorden les fonts consultades. D’aquí que s’hagin generat encara més recels.
Les fonts consultades han explicat que massa sovint, al SAAS, a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, fa la sensació que s’estan organitzant o reorganitzant serveis en funció de necessitats de dubtós interès general. Tot sovint aterren al Principat professionals amb passat o involucració en centres catalans amb lligams amb els membres de l’alta direcció de la institució. I això, d’una part, genera malestar i, de l’altra, certa incomprensió. Per això es demana una racionalització i redistribució de recursos.
Comentaris (15)