Per a estar a disposició del SAAS, és a dir, per a la disponibilitat de servei públic, ADP percep un fix diari de 1.500 euros en temporada alta i de 1.150 euros en temporada baixa. A més a més, a aquest forfet cal afegir-hi un tant per servei efectivament prestat, que pot anar dels 75 euros pel servei convencional que presti al país fins als 700 euros de l’ambulància de servei vital que s’hagi de traslladar a Barcelona o a Tolosa. Les hores d’espera van a part.
Fa setmanes l’Altaveu ja va explicar que la decisió estava presa atès que la crisi sanitària i la gestió d’aquesta no havien permès que la taula de treball integrada per múltiples actors del sector del transport fes la seva feina i es detectessin les necessitats per al servei que s’haurien d’haver explicitat en forma, aparentment, d’un plec de bases per a un nou (eventual almenys) concurs públic.
Sense el concurs en marxa, i amb el neguit que això suposa per a d’altres companyies moltes de les quals s’havien creat amb la idea de poder concórrer al concurs i obtenir-ne algunes adjudicacions, s’allarga el contracte, exactament, “de l’1 de setembre del 2020 fins a la implantació efectiva del nou adjudicatari del concurs públic convocat per a la renovació del servei o fins al 31 de desembre del 2020, renovable fins al màxim d’un any a partir de la data de la fi del termini legal del contracte objecte de pròrroga”.
En qualsevol cas, la data màxima de la pròrroga del contracte seria el proper 1 d'agost de 2021. No obstant això, segons el SAAS, "s'està treballant per poder licitar aquest contracte en els millors terminis, i no arribar a la durada màxima de pròrroga permesa per la llei 5/2020". La comissió que analitza la qüestió del transport sanitari té previst reprendre les reunions de treball que havien quedat aturades per la situació d'emergència sanitària per tal d'assolir l'objectiu de disposar del nou Pla director del Transport Sanitari a Andorra en el millors terminis.