Així, una de les ponents ha estat la doctora Cristina Royo, que ha exposat que des del Servei d’Oncologia del SAAS, l’atenció se centra en el pacient per adaptar-se a les necessitats i circumstàncies. També ha avançat que l’any vinent es posarà en marxa un programa pilot per fer un seguiment a les persones que han passat un càncer de mama, un cop superat el tractament, a través d’una app.
També hi ha participat la infermera Esther Argilés, la psicooncòloga Laura Medina i la treballadora social Thaïs Segura. Totes tres han presentat iniciatives com els grups d’iguals per compartir experiències o els consells per una bona nutrició i exercici físic.
D’altra banda, la cap de l’Àrea Social del comú de la Massana, Clàudia Garcia, ha explicat els recursos oncològics a l’abast de qualsevol persona del país, des del banc de perruques a les sessions de reiki, el grup d’acompanyament o el taller de dansa i moviment. A més, també s’organitzen sortides i altres activitats per afavorir la interacció. El conseller Marc Jové ha remarcat la voluntat del comú de continuar oferint activitats de suport al malalt oncològic.