Les noves variants de la malaltia, del virus, vaja, són altament infectives. I la diferència és que la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes ja no se sotmet a cap test i, per tant, realment no saben què és el que tenen quan passen, normalment, un refredat igual o molt similar als que s’han viscut tota la vida. Perquè aquesta sol ser la simptomatologia, el quadre que genera. Amb tot, hi ha persones que acaben passant aquesta infecció de manera més bel·ligerant del que ho han fet anteriorment amb altres variants. Fins i tot sense tenir cap patologia prèvia ni associada.
Habitualment, com s’ha dit, el virus no provoca quadres greus i permet aquelles persones que l’han contret fer vida amb normalitat. Cal ser prudent amb l’entorn i amb un mateix, això sí, i mirar de limitar contactes o adoptar les mateixes mesures o molt similars a les que es van dictar (o recomanar) durant els episodis centrals de la crisi sanitària. Mascareta, rentat de mans, ventilació… Ja no tant pel propi infectat -que en algun cas s’ha d’acabar medicant sempre sota prescripció mèdica- sinó, també i sobretot, pel seu entorn. I per poder seguir amb la rutina ordinària si escau.
Sia com vulgui, aquesta setmana hi ha hagut una persona ingressada arran de la Covid. Per culpa del coronavirus. Això no treu que hi pugui haver algun altre usuari que romangui a l’hospital que, a banda d ela patologia que el dugués al centre hospitalari, hagi contret a més a més el virus. Però l’impacte, s’ha dit, és molt molt baix. Dels darrers temps, la situació més ‘greu’ que s’ha viscut a l’hospital va ser ara fa tres setmanes quan hi va haver una mena de brot a traumatologia que va afectar tres persones ingressades i algun que altre sanitari.