Obert el procés per triar cap al servei d’Urgències de l’hospital amb Samsó com a principal aspirant

La gestió que ha fet al departament Marcos Gutiérrez seria un bon aval en l’assumpció de la direcció assistencial de tot el SAAS

Jordi Samsó, a la dreta, en un servei d'helicòpter.
Jordi Samsó, a la dreta, en un servei d'helicòpter. SAAS

Els ‘urgentistes’ de l’hospital esperen nou cap mèdic del servei. Fins al 14 d’octubre es poden presentar aspirants i projectes. O el que és el mateix, està obert el procés de selecció del substitut de Marcos Gutiérrez i qui vulgui succeir-lo no només ha d’alçar el dit sinó que, a més a més, ha de fer avinent una proposta de gestió del servei. Malgrat que hores d’ara les travesses són moltes, qui té més números per agafar les regnes del servei és Jordi Samsó, sense descartar Ivette Ruiz.

Gutiérrez, es va anunciar públicament, fa el salt a la direcció assistencial que aquests darrers dies de setembre formalment ja ha deixat el controvertit Marcel Prats, que no hauria resultat tot l’executiu que es creia quan se’l va anar a cercar per rellevar Joan Martínez Benazet. Marcos Gutiérrez té el suport d’homes forts de Govern, començant pel cap, Xavier Espot, i l’aval d’una gestió gairebé impecable en un servei, el d’Urgències, que el va agafar en franca davallada, amb problemes enquistats i dificultats de tota mena.

El principal candidat fa tretze anys llargs que treballa al servei, a Andorra, i amb anterioritat va tenir experiència en la mateixa àrea a Manresa, d’on és originari Samsó, i a la Cerdanya. Fa més d’un quart de segle que es dedica a la matèria

Per contra, el facultatiu ha treballat sempre en l’àmbit de les Urgències, que dóna molta experiència en la batalla del dia a dia però que, segons algunes fonts, acaba també deixant llacunes per una visió més global d’un entramat gens fàcil com és el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). En fi, que hi ha molts dels professionals de l’hospital que no han coincidit mai amb Gutiérrez. Ara bé, i malauradament per a Prats, el resum de tot plegat és que “pitjor que el seu predecessor és impossible fer-ho”, segons els consultats.

Gestionar Urgències, s’ha dit, no és gens fàcil. Les fonts consultades han assegurat que es tracta d’una àrea molt complicada, on cal coordinar moltes feines diferents i molt personal implicat. I això, a més a més, sempre al marge de la feina mèdica pròpiament dita que el cap de servei també ha d’assumir. Samsó, han explicat les fonts, seria la persona que més consens generaria i que més ben posicionat estaria.

Marcos Gutiérrez era fins ara el cap d'Urgències.

Relacionat

El fins ara cap d’Urgències serà el nou director assistencial del SAAS

Aquest metge especialitzat en les emergències fa tretze anys llargs que treballa al servei, a Andorra, i amb anterioritat va tenir experiència en la mateixa àrea a Manresa, d’on és originari Samsó, i a la Cerdanya. Fa més d’un quart de segle que es dedica a la matèria. Des del punt de vista mèdic hi ha consens en Samsó que, però, no és cap dels quatre referents del servei haguts fins ara al marge del cap de servei.

Els metges referents del servei, a banda de l’ascendència que puguin tenir sobre el conjunt de professionals del departament, també tenen un bagatge organitzatiu, burocràtic, per dir-ho d’alguna manera. Sí que seria referent una altra possible aspirant a agafar les regnes del departament, Ivette Ruiz. Els altres tres referents del servei que hi ha en l’actualitat són Óscar Becerra, Jesús Bozal i Xavi Segarra.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending