Curcó ha estat durant uns quants anys a banda de la responsable d’infermeria, la directora assistencial adjunta o subdirectora assistencial, com se li vulgui dir, del SAAS. Enmig de l’esclat de la pandèmia, va passar del SAAS al ministeri de Salut, amb el que alguns consideren una ‘prejubilació daurada’. Es va explicar formalment al seu dia que s’havia acordat un contracte ad hoc pel qual Curcó feia al salt al ministeri i s’integrava a l’equip que hauria muntat el dispositiu del cribratge massiu.
La qui va arribar a la crisi sanitària com a subdirectora assistencial té un lloc avui al ministeria a través d'un conveni especial entre institucions
De facto, i sense que hi hagi constància de cap concurs intern, la infermera urgellenca Laura Bernada, que prestava servei al Pas fins fa pocs mesos, s’ha convertit en la mà dreta del director assistencial Marcel Prats. No és que hagi assumit del tot el rol que tenia Curcó, però gairebé. Ha passat a formar part d’alguns comitès muntats per coordinar els serveis davant la crisi sanitària en el lloc que li hauria correspost a la subdirectora assistencial i, alhora, en alguns fòrums se l’ha presentat ja, de fet, com la directora d’infermeria.
I això que, asseguren les fonts consultades, per experiència i situació a la casa, en el cas que s’hagués decidit rellevar Curcó hi hauria altres candidates que haurien hagut d’estar més ben posicionades. De fet, les fonts consultades han remarcat que esperen que per contra del que sembla ara per ara, es posi en marxa el concurs pertinent, si és que cal cobrir efectivament el lloc que hauria deixat vacant Carme Curcó i es valorin els mèrits de candidats i experiència, com per exemple, de Pilar Rioja.
I encara, un tercer centre d’atenció se situa amb la fins fa poc coordinadora del centre sociosanitari del Cedre. Enmig de la crisi que vivia l’equipament residencial, a Mercè Escrig se la va apartar i les seves tasques les ha assumit Anna Xandri, que de moment es manté al capdavant del centre amb el suport d’altres professionals com Eva Heras. Ja se sap que Escrig no compta ja per la direcció del SAAS i se li hauria proposat de tornar a una plaça rasa d’infermeria, situació davant la qual la ja excoordinadora del Cedre va respondre acollint-se a una baixa laboral. Aquesta situació, que no és la primera vegada que passa al SAAS, causa també malestar. Més encara quan rere una baixa hi ha d’haver un professional de la medicina que l’acrediti amb la seva signatura.
Tots aquests moviments es duen a terme enmig de tres mesos de molta tensió per culpa del coronavirus i la gestió de la pandèmia. Això no treu que la tensió de llavors, en alguns casos, s’hagi transformat ara en crítiques airades -d’una part del col·lectiu, no pas tot- a maneres de fer que tindrien per resposta advertiments i presumibles amenaces.
Comentaris (18)