Malestar a l’hospital perquè els tres últims llocs d’infermeria en joc se’ls han quedat nouvingudes

Les tres places a l’àrea de salut mental s’ha adjudicat a personal de nacionalitat espanyol i que sol tenir relació amb professionals d’altres departaments que s’han establert també a Andorra

Instal·lacions hospitalàries. SAAS

No és pas la primera vegada que passa. Però el fet que les tres darreres places d’infermeria de salut mental que hi havia en joc hagin anat a parar a persones de nacionalitat espanyola, que no porten excessivament molt temps a la casa i que, normalment, tenen algun vincle de tipus personal o familiar amb altres professionals del SAAS que han decidit establir-se a Andorra està causant un relatiu malestar. 

Fonts del departament asseguren que no s’explica com pot ser que professionals que encara no fa dos mesos que han arribat al país i que menys encara que treballen a l’hospital s’hagin pogut quedar en titularitat llocs per als quals postulaven infermers -infermeres en aquest cas- de llarga trajectòria al SAAS encara que sigui encadenant contractes temporals. En algun cas, fins i tot, la persona triada encara no podria treballar sola del tot perquè no té prou desimboltura en l’entorn hospitalari andorrà. I és que, de fet, es podria dir que encara està en període de formació.

Altres fonts consultades de l’entorn del SAAS han confirmat que fa massa temps que a infermeria, i més encara quan es tracta de segons quins departaments, es recorre a pràctiques no massa clares però que són avalades per les principals responsables de l’àrea d’infermeria. I és que de vegades l’atractiu per poder ‘caçar’ algun professional mèdic d’interès per a alguna especialitat comporta haver de fer un forat a la seva parella. I és aquí quan entren en joc concursos com els convocats per edicte via BOPA i del resultat dels quals altres professionals de la casa es queixen. 

Això sí, vist que per la seva feina no tenen massa llocs més on poder exercir, no impugnen els concursos perquè temen que, en cas contrari, se’ls faria creu i ratlla. “I aquesta por també juga a favor de la institució i de les persones que prenen les decisions i en contra dels aspirants a places que veuen passar de llarg”, han assegurat algunes fonts.

Etiquetes: