Així es constata en les dades a les quals ha tingut accés Altaveu. El ritme de dones que acudeixen al Servei es manté a un nivell similar al de l’any passat. Així, si el 2023 es va comptabilitzar un total de 35 usuaris, en els primers mesos del 2024, s’arriba a 16. I, per tant, més o menys són xifres -si es fa l’extrapolació a tot l’exercici- que haurien de mantenir-se.
El que sí que ha canviat lleugerament és l’edat de les dones ateses. L’any passat, la mitjana dels 35 casos era de 27 anys. Ara, s’ha incrementat a 32. Cinc més, doncs.
Un altre canvi en el perfil és l’estat civil. L’any passat, la majoria de les ateses (20) estaven en parella però no casades. Per tant, més de la meitat. En canvi, dels 16 casos d’aquest 2023, només sis ho són. De la resta, n’hi ha sis que estan casades, tres solteres i un darrer cas on aquesta informació no s’ha proporcionat. Pel que fa a l’ocupació, enguany hi ha només una persona que es troba estudiant i quinze que treballen.
Pel que fa al motiu de la visita al SIAD, com era de preveure, en la majoria dels casos (12) és per demanar informació general sobre l’avortament. Dues persones més han demanat detalls sobre mètodes anticonceptius i una va sol·licitar poder ser sotmesa a una anticoncepció d’emergència.
Per cert, en tots els casos en què es va demanar informació sobre com procedir a una interrupció voluntària de l’embaràs, la que es va proporcionar era per anar a Catalunya. De fet, no és d’estranyar si es té en compte que, entre 2018 i 2022 en aquesta comunitat autònoma es van comptabilitzar un total de 633 dones residents a Andorra que hi van anar a avortar.
Comentaris