Les autoritats han visitat les instal·lacions de Cellab on han pogut comprovar ls tasca que s’hi desenvolupa després de dos anys d’implementació de processos, adequacions de les instal·lacions que han permès passar amb nota la inspecció presencial de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. En aquest sentit, Espot ha posat en relleu que “una empresa com aquesta demostra que al marge del mercat interior europeu pot tenir un segell d’aquestes característiques. Els habilita per fer assajos clínics de molt nivell i poder curar malalties degeneratives i càncers. Això és molt important”. Ha defensat que amb l’acord d’associació amb la Unió Europea “tindrem una homologació tàcita que faria que més empreses vinguin aquí i es pugui crear un pol d’atracció en el sector de la biomedicina”. En aquest sentit, ha anunciat que la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, “està treballant per crear una línia d’ajuts més ambiciosos i amb la idea d’un parc tecnològic”.
Per la seva part, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, considera que la certificació que ha rebut Cellab ha de servir “per desenvolupar un nou pol d’atracció en el marc de la investigació i desenvolupament empresarial, no només al país, sinó també a Laurèdia”.
“Ens genera molta esperança el fet que amb l’assaig que ens han aprovat podem ajudar als nadons prematurs que no tenen els pulmons desenvolupats”
Precisament, el CEO de la biofarmacèutica andorrana, Alexandre Marfany, ha destacat la importància de tenir aquest segell perquè és la primera empresa andorrana en obtenir-lo i a Espanya només hi ha una empresa que el té. “Això ens permet fer medicaments i teràpies avançades per a malalties que no tenen curació”. Afegeix que “ens genera molta esperança el fet que amb l’assaig que ens han aprovat podem ajudar als nadons prematurs que no tenen els pulmons desenvolupats”.
Marfany aposta per potenciar la part acadèmica a Andorra i fer col·laboracions amb la Universitat d’Andorra. Ha aprofitat la presència del rector, Juli Minoves, per intentar que es facin formacions específiques perquè “existeix una oferta limitada i permetria l’UdA diferenciar-se”. El SAAS i la ciutadania també ho podrien fer atraient atraure persones que es tractessin a Andorra”. Per aquest motiu, ha demanat crear un entorn per al creixement de la biotecnologia que tingui un impacte directe en l’economia i en la salut del país”.
Comentaris (5)