El Govern i el Col·legi d’Infermeria avancen per regular la prescripció de productes sanitaris

Les dues parts reprenen les reunions iniciades amb l’aprovació de la llei de professions sanitàries per mirar d’impulsar accions que millorin l’eficàcia i l’atenció a la ciutadania

Un instant de la reunió entre el Govern i el COIA aquest dilluns.
Un instant de la reunió entre el Govern i el COIA aquest dilluns. Govern d'Andorra

El Govern, des del ministeri de Salut, i el Col·legi Oficial d’Infermeria d’Andorra (COIA) segueixen treballant per poder tancar el reglament que permeti a les infermeres prescriure determinats productes sanitaris, especialment aquells lligats a les cures que duen a terme. És una de les qüestions previstes en la llei de professions sanitàries que encara no s’ha acabat de desenvolupar i és també un dels temes en què s’ha insistit en la trobada que aquest dilluns han mantingut Govern i COIA. De moment no tenen un termini clar de quan podrà ser una realitat, però la presidenta del col·legi, Gemma Ballester, es mostra comprensiva: “hi estem treballant i hi ha ganes d’avançar, però ja sabem que aquestes coses tenen el seu ritme”.

Ballester destaca, igual que ha fet el cap de Govern en les seves xarxes socials, que la trobada forma part de les reunions periòdiques que es mantenen per tal d’impulsar accions que millorin l’eficàcia i l’atenció a la ciutadania. Però és evident que una de les prioritats és poder avançar en el reglament que reguli la prescripció d’infermeria. El clima de treball i de converses “és bo”, també per les reunions periòdiques que ja fan i segueixen tenint programades amb el ministeri de Salut. “Hi ha altres reglaments que també s’han de desenvolupar que pengen de la mateixa llei, però sabem que s’hi treballa i confiem que s’avançarà”, ha explicat.

D’altra banda i pel que fa a la falta de professionals sanitaris, no només d’infermeria, exposa que en part es deu a “l’envelliment mundial de la població” i a Andorra, a més, per un creixement de la població en general. Un problema, però, “difícil de solucionar”. Les condicions econòmiques, que potser anys enrere havien estat un atractiu, ara ja no són tan decisives. “No es cobra malament, però tenim el problema de l’habitatge”, per tant, si el diferencial ja no és tan gran i potser, aquest s’acaba esfumant pel que has de pagar de lloguer, a poca gent li interessa venir al Principat. “Però no és cosa només de la infermeria, passa amb tot”, adverteix.

Etiquetes

Comentaris

Trending