Doncs sí, Navarro, que entre altres iniciatives empresarials té com un dels seus estendards la Cadena Pirenaica, opta al concurs. Ha formalitzat una proposta. Ho fa com a empresari autònom però amb el suport -sembla que a través d’un acord de subcontractació- del Consorci del Transport Sanitari Regió de Girona. La fórmula és una mica estrambòtica i caldrà veure si casa en un concurs tan ben estructurat. En tot cas, aquesta setmana s’ha obert el sobre B, el que relatiu a la documentació empresarial i els elements més burocràtics, i aquests estan subjectes a modificació, a esmena.
Per ara els tres aspirants segueixen endavant. Aparentment, Egara i ADP són els que haurien de tenir més possibilitats. Això sempre que arribin les tres propostes fins al final. Egara no ho fa en aquesta ocasió amb UTE amb Ambulàncies Carlemany, en canvi, aquesta companyia, si mai ADP es fes amb la concessió, traspassaria la seva flota de vehicles amb qui ja va ser l’adjudicatària del servei temps enrere. Un canvi de papers que es dona en un món tan complexe i enrarit, a voltes, com el de les ambulàncies.
Navarro: “Durant nou anys vaig ser soci amb el finat president de Cofares i amb ell vaig aprendre força del sector sanitari i de la logística mèdica. He concorregut amb un consorci de transport sanitari català expert en el tema i, cas d’assolir la fita, em permetria aplicar els meus coneixements en gestió empresarial del sector a Andorra”
I, certament, l’aparició de Navarro ha sorprès tothom. El Consorci de Transport Sanitari de Catalunya Regió Girona, que accediria al país de bracet de l’empresari andorrà si mai rebés l’encàrrec de gestionar el transport sanitari, es va crear el 1995 com a resultat de la fusió de gran part de les empreses d'ambulàncies gironines (Ambulàncies La Garrotxa, Ambulàncies Ripollès, Ambulàncies Serra, Ambulàncies Catalunya, Ambulàncies Caballero i Ambulàncies Rafel Sistané).
L’objectiu d’aquest grup empresarial és oferir un servei més competitiu i eficaç. L’any 2002 s’hi van afegir les empreses Ambulàncies Guilleries, Transport Tècnic, Transport Tècnic de la Selva Interior i Transport Sanitari de l'Alt i el Baix Empordà. Des del 2006 i fins al 2015, el CTSC va ser l’adjudicatària del concurs públic de la Generalitat, amb més de 400 treballadors, 33 bases a tot el territori gironí i una flota de més de 150 vehicles. Aquest darrer any les xifres havien ja canviat. Uns 150 treballadors, uns 25 vehicles, uns 25.000 vehicles i 1.150 clients.
Eduard Navarro ha confirmat a l’Altaveu la seva disposició de fer-se càrrec del transport sanitari. Recorda l’empresari que “durant nou anys vaig ser soci amb el finat president de Cofares, Olegario Díez Navas, i amb ell vaig aprendre força del sector sanitari i de la logística mèdica”. Cofares és una companyia de distribució de medicaments a Espanya. Una cooperativa de distribució de medicaments, productes i serveis sanitaris de capital 100% farmacèutic.
“De tota manera -remarca Navarro sense obertament parlar de qui és el seu soci en la proposta realitzada en el concurs convocat pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS)- he concorregut amb un consorci de transport sanitari català (no vinculat a Cofares) que són experts en el tema i, cas d’assolir la fita, em permetria aplicar els meus coneixements en gestió empresarial del sector a Andorra.” Caldrà veure com avança tot. Però la irrupció d’aquest empresari, clau per exemple en l’aparició del recentment rescatat llibre d’actes desaparegut al Consell General, ha causat una notable perplexitat.
El SAAS haurà d’estudiar totes les ofertes fil per randa, sabent que aquest primer d’abril, és a dir, a partir de dilluns vinent, entra en vigor un nou conveni col·lectiu que comporta un increment molt substancial de millores en els contractes i les retribucions dels treballadors. Uns augments que suposen una inversió econòmica que l’Andorrana de Transport Sanitari, actual concessionària, ja va dir que li era d’impossible assumpció amb l’aportació vigent que fa el SAAS. En tot cas, el consell directiu de l’operador sanitari segurament no adjudicarà fins al mes de maig. I caldrà veure com es resol tot plegat.
Comentaris (4)