El Col·legi d’Infermeria defensa les habilitacions especials per cobrir la manca de personal

La presidenta del col·lectiu, Gemma Ballester, assegura que tot i que sempre falten professionals, amb aquestes places i amb els joves que surten de la universitat se satisfà la demanda

Una imatge de l'hospital, seu dels serveis centrals del SAAS. SAAS

La presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers d’Andorra (COIA), Gemma Ballester, defensa la decisió d’atorgar habilitacions especials per a professionals de la infermeria que els hi falta el B2 de català perquè assegura que era “una necessitat del país”, ja que hi havia una manca de personal. Aquestes persones tenen totes les acreditacions i formacions necessàries, i amb les habilitacions poden treballar cobrint la necessitat que hi havia, mentre es preparen per presentar el certificat de coneixement de la llengua. Ballester apunta que amb les incorporacions “es cobreix una part important de les necessitats que hi havia, tant de l’hospital com de tots els àmbits en què es requereix una infermera”.

Així com passa en la resta de països del món, la falta de personal d’infermeria i d’altres professionals sanitaris està a l’ordre del dia. És per aquest motiu que des del ministeri de Salut s’ha decidit atorgar noves habilitacions especials per exercir la infermeria a persones que els falta el nivell B2 de català. Ballester explica que la decisió va arribar perquè empreses privades havien fet un informe demanant aquest personal. Davant d’aquest fet, el comitè tècnic (format per gent del ministeri i professionals de la salut), ha aprovat que aquestes persones que tenen totes les formacions necessàries puguin treballar amb aquesta habilitació especial del català, mentre es preparen per presentar el certificat que falta en un període màxim de dos anys: “D’aquesta manera podem utilitzar aquest professional que ara mateix necessitem i ens fa falta”, ha explicat Ballester.

Preguntada sobre la situació en el marc de les III Jornades internacionals sobre ferides cròniques i úlceres per pressió, la presidenta del COIA, ha manifestat que “sempre falten professionals, però amb les places que s’han habilitat, ja cobrim una part important”. Així mateix, Ballester assegura que “tenim la sort de tenir la universitat i que cada any surtin nous professionals i amb això anem cobrint les necessitats”, però davant d’aquest moment en què faltava gent es va decidir optar per les habilitacions especials: “Si podem tirar amb aquests professionals i que en dos anys tinguin tota la documentació, doncs ho fem així”, ha afegit.

Etiquetes: