Però tampoc es preveu que la decisió més ferma sobre la mesura preventiva i provisional es demori molt. És previsible que dimecres s’analitzi la qüestió, segons que responsables del centre han comunicat a familiars d’usuaris del recinte socio-sanitari de titularitat pública. El que es vol assegurar és que no hi hagi ara mateix cap altre cas entre els usuaris o treballadors del Cedre. De moment, totes les proves de detecció ràpida del virus que s’han anat fent després que es diagnostiqués el contagi d’una professional sanitària han donat negatiu.
Per ara, aquests resultats són un alleujament, encara que hi haurà d’haver una segona tongada d’analítiques, atès que el virus triga uns dies, una setmana o més a voltes, en incubar-se i, per tant, si la infermera hagués contagiat algú altre no hauria tingut temps de sortir el coronavirus a la llum. Segons les fonts consultades, però, la infecció no tindria res a veure amb l’activitat sanitària o social que es desenvolupa al Cedre i al centre s’adopten actualment mesures ben estrictes per mirar d’evitar la propagació del virus.
La infermera es va sotmetre aquest dijous al matí a l’extracció de mostres perquè fossin analitzades sota el format TMA perquè estava refredada, però no tenia ni febre ni cap dels altres símptomes que suposadament s’atribueixen a la Covid. A partir d’aquí s’han activat les mesures protocol·làries establertes pel ministeri de Salut, entre altres, el rastreig epidemiològic. Evitar sortides també facilita el tall de cadenes no controlades.
En canvi, i de moment, a no ser que la situació empitjori, es manté la possibilitat que els padrins o els interns, vaja, puguin rebre visites de mitja hora de familiars o contactes procedents de l’exterior. Això sí, amb les degudes mesures de control, amb port de mascareta i distància. Que acudeixin al Cedre, encara que també representa un risc, alhora suposa que els responsables del centre poden fer un control que a l’exterior se’ls escapa.
Comentaris (3)