L’APDA avisa que no es podrà demanar cap document d’identitat als clients dels restaurants

L’agència comparteix a la seva web i a xarxes un tutorial per aclarir els importants dubtes que ha aixecat l’obligatorietat de dur un registre dels comensals que dinin o sopin a un establiment

Comentaris

Una de les infografies compartida per l'APDA.
Una de les infografies compartida per l'APDA.

Una de les mesures anticoronavirus que més dubtes ha generat és l’obligació dels restaurants de portar un registre amb els clients que vagin a dinar o sopar. De fet, fins i tot Govern va acabar canviant el decret inicial per reduir la informació que es demanava. Davant aquests interrogants, l’Agència de Protecció de Dades (APDA) ha volgut difondre una mena de tutorial per aclarir com cal portar endavant aquesta tasca.

Via la seva pàgina web i també a les xarxes socials, l’entitat ha compartit una sèrie d’infografies per aclarir els dubtes que puguin tenir els restaurants. Cal recordar que poden estar oberts i donar servei entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda i de set del vespre a dotze de la mitjanit. Això sí, portant aquest registre.

Un local explica que només pot atendre clients de 12.00 a 16.00.

Relacionat

Canvi al decret anticoronavirus davant les queixes per les dades a donar als restaurants

Els primers interrogants que respon l’APDA fa referència a les dades que cal recollir: nom, cognom i número de telèfon. De fet, es deixa clar que “es prohibeix la recollida addicional de dades personals” i que “l’establiment no podrà demanar la presentació de documentació acreditativa”.

També s’aclareix que la finalitat és “facilitar la recerca de contactes per part dels membres del cos de policia i dels funcionaris o treballadors de l’administració general amb funcions relacionades amb el control de la pandèmia i autoritzats pel ministeri de Salut”. Es remarca que “es prohibeix qualsevol altre ús”.

L’entitat posa en relleu que el client tenen dret “al moment de la recollida de la normativa que empara el tractament de les dades, del responsable, de la finalitat, la durada de conservació, destinataris i de l’existència i l’exercici dels seus drets”. Posteriorment es donen consells de com protegir les dades aconseguides per garantir la seva confidencialitat.

Així, si s’agafen en format paper, caldrà “guardar-les en un lloc tancat amb clau” i evitar que altres clients les puguin veure. Si es fa en format digital, es demana un accés protegit per contrasenya i s’avisa que està prohibit emmagatzemar-les en suports mòbils, com ara USBs. També es considera necessari “determinar quins treballadors poden accedir-hi i quins segons les seves funcions”.

Comentaris

Trending