Amador vol saber si el tant el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària o Crèdit Andorrà com a propietari del local, han respectat el que marca la Llei de propietat horitzontal i han rebut l’aprovació de la comunitat de veïns del Ròdol per a la instal·lació del centre de salut mental ambulatori. Al mateix temps demana si s’ha fet un estudi d’impacte sobre el flux de persones que s’hi preveu, tenint en compte que compartiran espai amb les persones que viuen a l’immoble.
La parlamentària, a banda de sol·licitar els plànols, també demana per l’increment del cost de les obres, tenint en compte que en un principi s’havien previst 800.000 euros i ara es parla d’1,2 milions i si es disposarà d’una entrada exclusiva per als pacients.
La consellera general d’Andorra Endavant, també demana els motius pels quals no s’ha tirat endavant un centre integral de salut mental mitjançant una col·laboració públicoprivada, tenint en compte que “és considerat necessari per professionals del sector i ha estat reclamat durant anys per famílies afectades”.
Finalment, vol saber el nombre de pacients de trastorns mentals que hi ha hagut des del 2019 fins a l’actualitat, així com la xifra dels que estan internats en centres de fora del país i el seu cost.