Andorra Endavant demana pels canvis que contemplen la nova versió de la Història Clínica Compartida

La presidenta suplent del grup parlamentari pregunta per l’actualització dels continguts, les millores en l’eficiència del sistema i la integració amb els sistemes sanitaris veïns

Noemí Amador. ANDORRA ENDAVANT

La presidenta suplent del grup parlamentari Andorra Endavant, Noemi Amador ha entrat una bateria de preguntes al Govern sobre l’actualització de la Història Clínica Compartida d’Andorra per conèixer quins són els canvis contempla la nova versió. Així mateix, reitera que fa temps que des de la formació reclamen canvis que garanteixin una gestió més eficient i una experiència millor tant per als professionals sanitaris com per als pacients. Entrant en detall, pregunta pel sistema informàtic, la usabilitat, l’actualització de continguts, les millores en l’eficiència del sistema, la integració amb els sistemes sanitaris veïns, l’accés per als pacients i el retorn que en tenen.

La consellera general ha plantejat al Govern unes preguntes en relació amb l’actualització de la Història Clínica Compartida (HCCA). Per començar, ha demanat si s’ha canviat el sistema informàtic utilitzat i, si és així, quines millores contempla el nou sistema i si aquestes faciliten el treball dels professionals de la salut. A més, i tenint en compte els ràpids avenços en tractaments i proves mèdiques, Amador pregunta a l’Executiu si s’han actualitzat nous protocols, tractaments o proves per tal de poder introduir-los fàcilment i amb detall a la HCCA. En el cas que no s’hagi fet cap actualització dels continguts en la nova versió, sol·licita que es precisi en quin any es va fer per última vegada, i quin és el calendari previst per a l’actualització per tal de garantir que el personal sanitari pugui registrar les actuacions en funció de l’aparició de nous tractaments o proves mèdiques.

Pel que fa a les millores en l’eficiència del sistema, des d’Andorra Endavant pregunten si la nova versió ha estat dissenyada per facilitar un ús més eficient entre els diferents serveis sanitaris del país i quines millores específiques s’han implementat per optimitzar la coordinació entre aquests serveis.

Amador també ha sol·licitat saber si existeixen plans per integrar la HCCA amb els sistemes sanitaris dels països veïns amb els quals hi ha convenis establerts per tal de garantir una continuïtat assistencial transfronterera. Així mateix, vol conèixer si hi haurà un accés específic perquè els pacients puguin consultar-la i compartir els seus antecedents mèdics en cas de requerir assistència mèdica als països veïns.

Finalment, la consellera d’Andorra Endavant ha preguntat si hi haurà mecanismes per recollir el retorn dels usuaris -professionals, sanitaris i pacients- sobre l’ús i les funcionalitats de la nova Història Clínica Compartida d’Andorra.

Etiquetes: