Saetde espera agafar el comandament de Secnoa a primers de març per començar a posar el ‘seu’ segell a Arcalís

La possibilitat d’un forfet conjunt entre l’estació ordinenca i Pas de la Casa i Grau Roig està sobre la taula però tot és en l’aire igual com ho està el tiquet conjunt Grandvalira més enllà de la temporada 2018-2019

Comentaris

-
-

La societat encampadana assegura que manté intacta la decisió “d’agafar el camí de la separació” en relació a Nevasa i alhora que es fa del tot seu el pla director ordinenc introduint-hi alguns matisos “en la lletra petita”. Però per poder començar a redreçar el rumb de l'estació d'Arcalís, Saetde pretén agafar el comandament de Secnoa tan aviat com sigui possible. El comú d'Ordino ja ha assegurat que l'oferta rebuda compleix tots els grans requisits exigits.

Saetde espera poder començar a comandar l’estació d’Arcalís a partir del proper mes de març i així aplicar els seus propis criteris en la gestió i implementació del pla director dissenyat pels actuals rectors de Secnoa. La companyia encampadana, l’única que s’ha presentat al concurs per a la privatització de la societat encara avui comunal ordinenca, va incloure en la proposta presentada tot un seguit de matisos. “S’ha aclarit la lletra petita”, asseguren fonts properes a Saetde. Una vegada es confirmi l’entrada de l’empresa que actualment gestiona les pistes del Pas de la Casa i Grau Roig, una de les qüestions que caldrà negociar serà l’encaix a Vallnord i la possibilitat de comercialitzar forfets conjunts una vegada des de Saetde, respecte de Grandvalira, tenen clar que “ens hem agafat al camí de la separació”.

El comú d’Ordino ja ha reconegut que l’oferta de la societat encampadana reuneix tots els requisits essencials. Però posarà a exposició pública la proposta, justament, per si algú té algun inconvenient en tots aquells detalls que Saetde ha incorporat a la proposta i que inicialment no es preveien. Les fonts consultades de la companyia encampadana han assegurat que l’aportació de tres milions d’euros per al 76% del paquet accionarial i la implementació del pla director ja establert, que en essència es veu d’allò més correcte, no estan qüestionades en cap cas. Ben al contrari. Però sí s’han introduït “aclariments de les petites coses”. En molts casos es tracta de detalls respecte dels quals una empresa privada pot treure rendiment. Per exemple, alhora de tractar amb proveïdors i de negociar rebaixes en els costos en funció de la capacitat de finançament.

En alguns aspectes, els gestors de les pistes del Pas de la Casa i Grau Roig han demanat cert marge de maniobra per poder aconseguir, per exemple, millors preus dels proveïdors

“L’important són les qüestions tècniques i no l’import”, han aclarit les fonts, que han indicat, per exemple, que si adquirir un giny que garanteixi sí o sí un transport de 1.600 persones a l’hora i comprar-ne un altre que potser en traslladi 1.400 suposa un estalvi d’uns quants milers d’euros, doncs fet i fet suposa un canvi molt notable que dóna un coixí per afrontar altres inversions que inclou el pla director. Són aquestes qüestions les que s’han incorporat en la proposta. Per exemple, també, que la instal·lació del telecabina d’Hortell a la Coma hagi d’anar lligat al compromís que el Govern tancarà la carretera també a l’estiu per tal de poder treure un major rendiment al giny durant l’estiu. Una altra qüestió, citada com a exemple però incorporada en la proposta feta des de Saetde, és que no hi hagi l’obligació d’assumir depèn de quines proves esportives, com per exemple el Trofeu Borrufa, si en un termini llarg de temps això suposo un greuge des del punt de vista econòmic. 

Saetde espera poder agafar el comandament de l’estació tan aviat com sigui possible ja que hi ha qüestions que s’han de decidir o renovar ben aviat i no és el mateix que sigui l’administració pública que faci determinats tractes que ho faci una empresa privada. Les fonts consultades han assegurat que encara és aviat per saber si hi haurà un forfet conjunt entre Arcalís, Pas de la Casa i Grau Roig. Sí que és cert, però, que una vegada es complimenti l’entrada de Saetde a l’accionariat de Secnoa són, aquestes, qüestions que s’hauran de tractar. “Quan s’entri a Secnoa, és clar que Saetde tindrà una posició més bona per parlar amb Vallnord. Per dur a terme depèn quines accions serem imprescindibles”, han remarcat les fonts, tot afegint que no sempre s’ha vist de bon ull l’arribada de Saetde a Vallnord però que caldrà buscar un equilibri positiu per a totes les parts.

Per a Saetde, segons les fonts consultades, l’important és que aquesta temporada hivernal “estan havent-hi molts esquiadors a totes les estacions del país”. A partir d’aquí tot està obert partint de dos premisses fonamentals. “Saetde s’ha agafat al camí de la separació (de Grandvalira)” i això no té una previsible marxa enrere i que, segons els estatuts de la societat que comercialitza el que és el domini esquiable més gran dels Pirineus (Nevasa), la propera temporada, la 2018-2019, té garantit un forfet conjunt Grandvalira. A partir de llavors tot queda en l’aire i serà una de les qüestions a acabar de lligar una vegada es confirmi l’entrada de Saetde a Secnoa.

Comentaris

Trending