Aquestes primeres dades les ha deixat anar el ministre d’Economia i Competitivitat, Gilbert Saboya, durant la sessió de Consell General d’aquest dijous en què, entre altres coses, s’ha aprovat la més que canviada proposició de llei d’emprenedoria inicialment impulsada pel Partit Socialdemòcrata (PS) i que s’ha modificat tant -fins i tot el nom ha canviat- que els socialdemòcrates han estat els únics que no han donat suport (s’han abstingut) al text definitiu. El conseller del PS Gerard Alís ha lamentat que s’hagi “desvirtuat i buidat de contingut” la proposta original que el demòcrata Carles Jordana han qualificat de “nyap” i de còpia de la legislació espanyola.
En aquest marc, en el marc del debat de la llei per impulsar el teixit econòmic emprenedor, ha estat quan Saboya ha anunciat que probablement la setmana que ve el Govern donarà llum verda al projecte de llei de modificació de la llei de la CASS relatiu al règim de cotització dels treballadors per compte propi. I que més pagarà qui més guanyi. De fet, des de molts àmbits es reclamava una cotització d’acord, com a mínim, amb el salari mig de cada sector d’activitat econòmica. La llei de la CASS també s’ha de modificar per aspectes derivats de la posada en marxa del metge referent i l’establiment de mesures de copagament.
El Consell General aprova una descafeïnada llei de l’emprenedoria i desestima suprimir l’assignatura de religió per impulsar un temari d’ètica
En la mateixa sessió del Consell General també s’ha aprovat la llei d’ordenament del sistema educatiu andorrà. En aquesta qüestió el més destacat era la reserva d’esmena socialdemòcrata que pretenia que es deixés sense efecte l’assignatura de religió a l’Escola andorrana atès que ja hi ha centres confessionals que faciliten formació marcadament cristiana o catòlica. Els socialdemòcrates defensaven una assignatura com ara l’ètica que garanteixi la laïcitat del sistema. De fet, el conseller del PS Pere López ha arribat a afirmar que essent sols de contingut catòlic l’assignatura de religió s’adoctrina.
El ministre d’Educació, Eric Jover, ha defensat no ja només el contingut global del projecte de llei si no també l’assignatura de religió, a través de la qual considera que s’ofereix una visió molt més global que únicament el catolicisme per molt que aquesta matèria estigui en mans de persones properes o lligades a l’Església. La resta de l’arc parlamentari, a excepció de Sílvia Bonet, s’han alineat al costat del model actual i s’han distanciat de la proposta d’impulsar una nova assignatura llançada pel PS.