L'APDA – que ha iniciat una fase prèvia d'investigació sobre el sondeig - també exposa que l'enquestat pot demanar al teleoperador d'on i com ha aconseguit el nostre número de telèfon, que no ens tornin a trucar més, que cancel·li el nostre número de telèfon de les seves bases de dades o bé que també és un dret no respondre a les preguntes que se'ns facin. I que precisament en el supòsit que aquests drets i obligacions no es donin o bé que es constati la realització de perfils amb dades sensibles, "la normativa andorrana i europea permet l'obertura de procediments administratius corresponents i, eventualment, de la imposició de sancions". Aquests principis es troben emparats en la Llei 15/2003, de 18 de desembre, qualificada de protecció de dades.
El cap de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades, Joan Crespo, també manifesta que la normativa andorrana de protecció de dades considera que les opinions polítiques d'una persona són dades sensibles i que per tant, "mereixen un nivell de protecció superior". I que alhora, de les dades recollides per aquesta enquesta com ara, el telèfon, l'edat, el lloc de treball, el lloc de residència, i fins i tot, els enquestadors arriben a demanar el nom de la persona que contesta l'enquesta, es poden configurar perfils.
Cal recordar que aquest sondeig s'està realitzant els últims dies i que està generant molta expectació, en part per no saber qui s'hi amaga al darrere i també perquè les trucades es fan en castellà. Els enquestadors un cop el ciutadà els respon que té drets polítics al Principat, pregunten per dades personals i també demanen qüestions relacionades amb la situació econòmica o la política, així com que l'enquestat els faci una valoració dels suposats sis caps de llista que fins ara s'han anunciat per a les properes eleccions.