Al qüestionari s’hi pot accedir a través d’un codi QR o amb link directe que es promociona a través de les xarxes socials i segons ha explicat la cap d’àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras, hi haurà tres opcions: que no s’estigui en una situació de violència, que possiblement es pateixi violència o que realment s’estigui en una situació de risc. En cas de detectar una situació de violència, s'adreçara la persona a les diferents vies d’accés al servei d’atenció, mentre que si es veu que hi pot haver risc, se li facilitarà que pugui trucar a la policia.
Igualment, també s’ha previst un qüestionari perquè els homes puguin detectar si estan exercint aquesta violència en el si de la parella i si aquest és el cas se l’emplaça al programa de relacions no violentes. Un programa que, precisament, Porras ha destacat que ha registrat un increment important d’usuaris. I és que s’ha donat molt a conèixer tant a la Batllia com a la fiscalia, de manera que poden obligar als agressors a assistir-hi, tot i que també hi ha qui hi acudeix de forma voluntària. Concretament, segons ha informat el Govern, el programa acumula 54 usuaris des de gener a octubre, mentre que l’any passat va tancar amb 50 usuaris en el global de tot l’any.
De les cinc accions previstes en total per aquesta campanya, en destaca també la formació i xerrada que es durà a terme aquest dimecres sobre infants víctimes de violència de gènere. El psicòleg Raúl Lizana serà l’encarregat de fer la formació als professionals que intervenen en aquests casos, tant d’Afers Socials com dels punts joves, per exemple. A més, a les 18.30 hores s’ha previst una conferència pública oberta a tothom a l’ArtHotel.
Com ja s’ha fet en altres ocasions, els panells lumínics de Mobilitat també mostraran missatges en relació amb el 25N i s’han distribuït 1.000 llaços blancs entre el personal de l’Administració Central i del Consell General, a més de passamans informatius.
Comentaris (10)