Les manifestacions d’Álvarez han generat rebuig a través de les xarxes socials per no haver condemnat fermament el petó no consentit el ja expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, a la jugadora de la selecció, Jenifer Hermoso, després de conquerir el Mundial, així com el gest obscè a la llotja tocant-se els genitals.
La secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones, Montserrat Ronchera, expressa que “òbviament, és una opinió que no compartim i reflecteix el que és la normalitat en un cert tipus de persones que tenen aquest tipus d’idees”. Considera que “aquest tipus de comentaris desafortunats no haurien de tenir lloc avui dia davant d’uns comportaments com els del senyor Rubiales inacceptables i intolerables”. En aquest sentit, remarca que “si hi ha altres persones que pensen que se n’ha fet un gra massa vol dir que no creuen en una societat igualitària”.
La Llei d’Igualtat efectiva entre homes i dones deixa palès que en l’àmbit de l’esport “les federacions han d’establir mesures efectives de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe”
Per la seva part, la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), Mònica Codina, expressa que “malauradament hi ha comportaments masclistes que s’han anat interioritzant dins dels sectors tan masculinitzats com és el cas del futbol”. Pensa que el petó no consentit de Rubiales a Jenifer Hermoso ha estat la punta de l’iceberg perquè, a partir d’aquí, han començat a sortir més casos d’abusos sexuals. Per aquest motiu, diu “cal fer més pedagogia i sensibilització” i alerta que “hi ha una lluita de gènere i nosaltres continuarem treballant perquè això evolucioni i no callarem”.
Finalment, des d’Acció Feminista han recordat que la Llei d’Igualtat efectiva entre homes i dones deixa palès que en l’àmbit de l’esport “les federacions han d’establir mesures efectives de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe”.