Vives no es posiciona en relació amb el referèndum sobre la UE però remarca que caldrà anar a votar

El Copríncep episcopal defensa la valentia del cap de Govern de convocar la consulta i reivindica la necessitat de “protegir la democràcia i els seus valors”

Comentaris

Joan-Enric Vives amb Josep-Lluís Serrano Pentinat divendres.
Joan-Enric Vives amb Josep-Lluís Serrano Pentinat divendres. Toni Solanelles

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, que celebra l’arribada del nou bisbe coadjutor, Josep-Lluís Serrano Pentinat, assegura que respecta totes les posicions en relació amb l’acord d’associació entre Andorra i la UE, per anima la ciutadania a acudir al referèndum una vegada es convoqui perquè “és molt positiu que el poble es pugui posicionar”. Vives ha repassat l’actualitat andorrana durant un programa a la cadena radiofònica COPE, controlada per la Conferència Episcopal espanyola.

Sobre el referèndum, Vives ha animat els andorrans “a participar-hi i sentir-se responsables”. I hi ha afegit, ja s’ha dit, que “és molt positiu que el poble es pugui posicionar sobre un dels grans temes de futur per al país, com és l’acord d’associació”, ha afirmat. El Copríncep també ha posat en valor “el mèrit del cap de Govern Xavier Espot” de mantenir el compromís que va rebre del seu antecessor de sotmetre a consulta el tractat d’adhesió d’Andorra Unió Europea: “Podria haver-ho enviat directament al parlament, on té majoria absoluta, i haver sortit airós”, reconeix Vives.

Espot, amb altres assistents, divendres a la recepció en l'ambaixada francesa.

Relacionat

Espot diu que la gestió que es fa de la immigració ha evitat l’aparició de partits d’extrema dreta

Com Copríncep, Joan Enric Vives ha de respectar totes les sensibilitats que hi ha entre els andorrans sobre el tema, però ha insistit que “l’important és que es votarà”. En aquest sentit, Joan Enric Vives ha reivindicat “protegir la democràcia i els seus valors”, com la llibertat, el respecte a la dignitat de la persona, a la vida -en una referència indirecta a l’avortament-, la cultura, la sanitat per a tothom, la igualtat d’oportunitats o l’alternança al poder. 

Com va fer en el mateix programa el cap de Govern, Xavier Espot, Vives també s’ha referit a l’espectre polític del Principat. “A Andorra, els partits extremistes no han aconseguit entrar (al Consell) perquè no hi ha un sistema proporcional pur, que és el que més els afavoreix”, ha explicat. “Si un partit guanya les eleccions sempre governarà i el segon haurà d’esperar quatre anys més”. El Copríncep episcopal veu “lluny” l’entrada de partits extremistes al Consell General.

Vives i Serrano a les portes del Palau Episcopal.

Relacionat

El Vaticà nomena un diplomàtic de Tivissa com a bisbe coadjutor i futur Copríncep

Finalment, l’Arquebisbe d’Urgell s’ha referit al nomenament de Josep.Lluís Serrano com a bisbe coadjutor afirmant que amb aquest nomenament es comença “una nova etapa de col·laboració entre els dos bisbes”, que segur que “farà créixer i renovarà” la diòcesi. Joan Enric Vives ha confessat -com ja va fer divendres en la presentació del futur Copríncep- que “comença una nova etapa vital i l’aprenentatge de deixar el nou bisbe” que vagi agafant embranzida.

Comentaris (7)

Trending