Així ho ha explicat González a preguntes de l’Altaveu al final del plenari en què s’ha constituït el consell comunal de la gent gran. La reunió va ser dimarts al matí i va durar tot just cinc minuts. El cònsol va fer el pas després que el seu comportament en la darrera sessió de comú encengués la minoria comunal però també indignés, almenys, part dels membres de l’equip de govern. Els integrants d’Enclar que també ho són de Concòrdia no estaven gens contents, entre altres coses perquè entenien que el cònsol havia fet a l’oposició el que Concòrdia, estan a l’oposició al Consell General, retreu al Govern. Amb tot, González ha negat fissures en la majoria.
Però va haver de demanar disculpes després de parlar-ho entre els membres de la majoria i que veiés el pa que s’hi donava. “De fissures no n’hi ha cap ni una. Fins i tot algun conseller em va felicitar i em va donar les gràcies per donar-los la paraula i que poguessin explicar què estem fent, perquè a vegades la ciutadania no ho veu i realment no hem parat de treballar. I a algun conseller això el va agafar per sorpresa”. I és que González ha deixat clar que una cosa és el torn de paraula programàtic -“no és un míting polític, és el consell de comú”, ha deixat clar el cònsol- i l’altre el to que va emprar i negar la paraula a David Astrié com a líder de la minoria. Tot i demanar “disculpes” no ha acceptat que fos una sortida de to. “Jo en diria un moment del directe”, ha afirmat el cònsol habituat en altres èpoques a fer monòlegs humorístics.
“Malauradament va passar i ja vaig demanar disculpes. Jo crec que ja som adults i continuarem tirant endavant”, ha insistit un cònsol major que ha assegurat que “va anar molt bé” la trobada amb els tres consellers de l’oposició. “Va ser una reunió molt franca, molt transparent, i jo des del primer minut vaig dir que anem per molt bon camí. Jo, que he estat a l’oposició, estic molt satisfet de tota la feina que estem fent, de treballar conjuntament”. Aquest darrer element no està però tan clar. Com a mínim no pel cantó del màxim responsable de la minoria comunal, un David Astrié que ha reconegut l’existència d’una reunió brevíssima a primera hora del matí en la qual González s’hauria excusat. D’aquí a què hi hagi treball en comú i segons quines coses, dista una mica.
Malgrat tot, el cònsol ha insistit que “aquest tarannà de treballar plegats no es perdrà”. I encara González ha afegit que “la minoria ens demana coses que de vegades no estan en junta, però els hi hem donat cabuda”. I en aquest sentit, el màxim mandatari comunal d’Andorra la Vella ha agraït el “tarannà” emprat pel propi Astrié, i per Miquel Canturri i Rosa Maria Sabaté. “Va anar molt bé la reunió”, ha reconegut un González que ha remarcat novament que “és un fet puntual que espero que no es torni a repetir”.
ACTE INTERGENERACIONAL
Sergi González ha tractat la qüestió derivada de la seva sortida de to, que nega com a tal, en el darrer consell de comú mentre els integrants -entrants i sortints- del nou consell de la gent gran menjava un tall de coca per celebrar, justament, la constitució de dit consell. El plenari ha estat presidit pel cònsol i per la consellera de Socials, una Maria Nazzaro que ha donat “deures” als participants en el consell: imaginar com hauria de ser una trobada entre els components dels tres consells generacionals que hi ha a Andorra la Vella: infants, joves i gent gran. Serà la primera vegada que es doni aquesta cita.
González ha celebrat que 150 persones hagin participat en la votació per escollir els membres del consell de la gent gran. “Estic molt content” de veure que s’hagi mobilitzat tanta gent. “Jo crec que aquesta feina que han fet els antics consellers i el conseller actual ha anat molt bé. Ha anat molt bé passar el missatge i veure la importància del consell de la gent gran”. Alguns dels seus integrants han demanat poder tenir suport del comú en qüestions com l’obtenció del certificat digital i també s’ha posat de relleu que hi ha moltes idees per a l’Espai Ciutadà.
“Canviar aquest espai de lloc i situar-lo a la zona de Riberaygua i Travesseres jo crec que ajudarà a apropar-lo al ciutadà”, ha indicat González, que després d’exposar que aquest servei s’ubicarà a l’antic CAP del carrer de l’Aigüeta, just darrere de la seu centre de MoraBanc, ha afirmat que l’Espai Ciutadà “al final és donar-li sentit i que realment funcioni”. I que la comunicació sigui bidireccional. El cònsol també ha assegurat que espais com el bar i la casa pairal que es mantindran a la plaça del Poble quan es renovi serviran també per donar vida i entorns d’oci i socialització a la gent gran de la parròquia.
Comentaris