“Tot i les dificultats i els temes de calat, el Govern encara aguanta raonablement bé”

L’executiu considera que els resultats que conté l’enquesta política en relació amb l’acord d’associació amb la UE mostra que s’està “en la bona línia”

Guillem Casal durant la compareixença d'aquest dimecres.
Guillem Casal durant la compareixença d'aquest dimecres. SFGA

Que el Govern aguanta malgrat el desgast i els temes de calat que està abordant els darrers temps, i que la qüestió d’Europa no va pas tant malament com podria semblar. És la doble lectura, en paraules planeres, que fa el portaveu de l’executiu, el ministre Guillem Casal, dels resultats de l’enquesta política que s’han presentat aquest dijous. Política i Unió Europea (UE) són “els dos grans blocs” que cal diferenciar a l’hora de fer un balanç, una valoració de l’enquesta, indica Casal. 

El portaveu governamental afirma que la part política de l’enquesta “s’ha de mirar en la seva globalitat”. I si es tenen en compte la respostes espontànies, la situació no pinta tant malament per a l’executiu. “El polític que mereix més confiança és el cap de Govern. És qui genera més confiança”, remarca Casal. El titular ministerial també recorda que Espot obté “molt bona valoració i l’acció del Govern també s’aprova”. “Si el Govern no fes bona feina”, la situació prou bona amb què es valora la democràcia a Andorra, remarca Casal, no obtindria els resultats que obté.

Xavier Espot i Cerni Escalé se saluden una vegada escollit el primer cap de Govern el 2023.

Relacionat

‘Sorpasso’ de Concòrdia

A més, recorda el portaveu de l’executiu, en una altra pregunta espontània, i “encara que s’hauria d’acabar de quadrar amb altres preguntes de l’enquesta”, de forma molt majoritària es diu que DA guanyaria les eleccions en cas que n’hi haguessin ara. Això porta Guillem Casal a afirmar que tot i havent-hi “temes de calat” com l’acord d’associació sobre la Unió Europea o “qüestions complexes” com la de l’habitatge, “el Govern encara aguanta raonablement bé”. I el cap de l’executiu “és el que genera més confiança i es manté molt ben valorat”.

EUROPA

L’altre gran tema sobre el qual s’ha referit el ministre és el que versa sobre l’acord d’associació. En aquest sentit, Casal ha destacat el fet que el nivell de coneixement de l’existència del pacte o, com a mínim, de la negociació del mateix ha arribat pràcticament al 90%. “I una cosa important és que d’aquest 90%, el 65% creu que el Govern comunica raonablement bé.” Inclou en aquests percentatges aquells que qualifiquen de regular la comunicació que s’està fent.

Europa genera encara molts dubtes.

Relacionat

L’acord amb la UE es veu igual de positiu que de negatiu però es prefereix l’‘statu quo’ actual

També destaca el portaveu governamental el fet que si se sumen aquells que consideren l’acord positiu i els que creuen que tindria un efecte neutre, hi ha un 50% dels enquestats que podrien donar un ‘sí’ al pacte en el referèndum. “Aquesta tendència creiem que està en la bona línia”, manté un Guillem Casal que afirma que si ara se segueix “aquesta línia de comunicació” que, alhora, s’anirà intensificant, “s’hauria d’anar separant” el ‘sí’ del ‘no’ a l’acord amb Europa.

Comentaris (2)

Trending