Somveïns fa fora una de les impulsores de la plataforma per “mala imatge”

Vanessa Giadas va tancar la llista d’Enclar per les passades comunals i com a educadora i empresària manté diversos processos legals oberts tant contra comuns com contra el Govern

Vanessa Giadas i Xavier Surana en un acte electoral de les comunals.

Somveïns ha fet fora fa poc, just abans d’aconseguir el reconeixement com a partit polític, una de les seves principals promotores, l’educadora i empresària Vanessa Giadas, que juntament amb Xavier Surana i Enric Garcia, van ser de les poques cares públiques que va donar el moviment ciutadà que s’acabaria coalitzant especialment a Andorra la Vella i la Massana amb altres formacions per a les comunals del desembre del 2023. De fet, Giadas va acabar tancant la llista d’Enclar.

Segons fonts properes a l’empresària, que han indicat que se sent “molt decebuda pel que ha passat i com s’ha gestionat”, l’ara ja formació política hauria al·legat el fet que Giadas dona “mala imatge” per a la plataforma ara partit per obrir-li la porta de l’organització i convidar-la a marxar. Suposadament, aquesta mala imatge estaria lligada al fet que l’educadora té oberts alguns procediments legals administratius contra alguns comuns i el Govern.

Les fonts consultades, que han assegurat que ara per ara Giadas prefereix no pronunciar-se, però que “té clar que allà on no la volen no hi serà”, entre altres coses, indiquen les fonts, perquè tampoc no se sentia còmoda darrerament, atès que “tot allò que la plataforma va prometre, com que s’ajudaria a andorrans i no andorrans a assolir determinades fites, Somveïns al final no ho està pregonant”