Costa, acompanyat dels altres tres consellers generals, ha protagonitzat un estructurat discurs davant els mitjans de comunicació sense els dards enverinats que de vegades usa a l’hemicicle per rebutjar les acusacions “oportunistes” dels socialdemòcrates. Tan estructurat ha estat la intervenció inicial de qui, en el fons, és el centre de les crítiques socialdemòcrates, que l’ha resumida en cinc punts. “Tot s’adiu a l’absoluta legalitat i conforme” al reglament del Consell General; “des d’avui el grup liberal no disposarà de cap conseller a jornada completa” fet que no vol dir que la formació no hagi de contractar algun suport extern perquè dugui alguna de les tasques més administratives que polítiques que fins ara desenvolupava Costa amb la conseqüent retribució.
Més encara: “Si el PS està tan preocupat que es limitin al que dictava el reglament” abans de la reforma de final de la legislatura passada i que per segons que, ha remarcat el president liberal, els socialdemòcrates consideren que els criteris continuen sent vàlids i, per tant, el PS només hauria de tenir dos consellers a ple temps i no tres; “si volen que vagin més enllà i com farem nosaltres que no en tinguin cap”; i, finalment, ha recordat Ferran Costa que “ja fa dies que els comptes estan a disposició” de qui els vulgui consultar.
El líder parlamentari liberal explica que han demanat un informe a la CASS per aclarir com unes dades de l'esfera privada han pogut transcendir a la llum pública però evita aclarir si emprendran algun tipus d'acció
En aquest sentit, el president parlamentari liberal ha recordat que s’està fent un informe exhaustiu que permetrà saber què han cobrat exactament els consellers generals liberals des del 2015 alhora que els actuals representants parlamentaris de la formació, a l’inici de la legislatura, van fer una declaració notarial sobre els béns patrimonials de cadascú, un pas que, ha remarcat Costa, van fer voluntàriament encara que ben aviat potser serà obligat per llei i que no saben pas si els integrants del grup socialdemòcrata van fer.
Ferran Costa ha deixat força clar que pel debat i l’estira-i-arronsa que mantenen ara amb els socialdemòcrates no emprendran cap acció legal. Una altra cosa és actuar en relació amb com ha transcendit el fet de publicitar-se que ell mateix cobra -o cobrava fins ara, vaja- un complement de dedicació exclusiva al salari de president de grup, una circumstància que mai fins ara no s’havia donat però que, ha deixat clar el parlamentari liberal, res no ho impedeix ni menys encara és il·legal. I si ho fos, que ha deixat clar que no, ha convidat el PS a acudir a la fiscalia.
El president del grup liberal ha explicat que estan a l’espera d’un informe de la CASS per saber “com ha transcendit” una informació que hauria d’haver quedat en l’esfera privada liberal. Per tant, fins que no disposin d’aquest informe “no entrarem en el terreny de l’especulació” i quan s’estigui en disposició de la documentació “fefaent” que tramiti la parapública “estudiarem” el que calgui fer. Ara, també sembla que moltes ganes de fer molt més soroll no hi ha. Tot plegat, ha assegurat Costa, fa “un flac favor” i “no afavoreix a ningú de la classe política” quan el que tocaria als dirigents polítics, en opinió del president liberal, és esmerçar tots els esforços en millorar les condicions que ha d’afrontar la ciutadania.
Coneixedor Costa que la informació sobre les retribucions liberals eren conegudes de fa temps, publicitar-ho en un moment sensible i delicat com el que viuen moltes famílies per culpa del coronavirus és producte de “l’afany oportunista d’una formació política”. Costa ha criticat una “estratègia que no comparteixo, que detesto”, tot i que “era molt conscient” que en accedir a la carrera política “t’exposa a l’opinió pública” en què hi ha “una part bruta” en què ha assegurat que no vol entrar perquè no vol gastar “un bri de les meves energies en coses que no m’aporten res”.
Els liberals mantenen que rere la denúncia del salari de Costa hi ha "l'afany oportunista d'una formació política" i que la picabaralla que es manté fa “un flac favor” i “no afavoreix a ningú de la classe política”
Després de reconèixer que estava fent un “exercici desagradable”, també ha explicat que demanarà que les suplències, que vindrien a ser ordinacions en l’àmbit parlamentari, fixin a partir d’ara de manera estricta què es pot fer i què no es pot fer, fins i tot traient ferro als suplements per viatjar que la formació es va assignar per complementar les dietes que el Consell General directament abona als parlamentaris quan viatgen, encara que Costa ha negat que això sigui així. Ha explicat el president liberal que el que es fa és abonar les despeses contra tiquet.
“Els sous dels polítics són els que son, estan marcats i responen a una alta responsabilitat”, ha assegurat Ferran Costa tot incidint que en cas contrari a l’activitat política en general i parlamentària en particular només s’hi podrien dedicar “aquells que tenen el seu lloc de retorn assegurat”, en referència als funcionaris, o “els milionaris” que no han de patir per un salari a final de mes. “És un episodi desafortunat”, ha insistit Costa sobre la picabaralla que mantenen amb els socialdemòcrates, que ha lamentat que qüestionin “la professionalitat del Tribunal de Comptes”, abans d’afirmar que “aquí hi som per treballar” i després de garantir que “els atacs i l’erosió personal, “no ens faran defallir”.
Comentaris (8)