Set de cada deu ciutadans que es fan andorrans per motiu de residència són espanyols

En el segon trimestre, 292 residents van sol·licitar la nacionalitat, dels quals 147 ha estat per plenitud de drets i 145 han estat resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional

Comentaris

Un passaport andorrà.
Un passaport andorrà.

La majoria de residents que obtenen la nacionalitat andorrana havent de renunciar a la d’origen ho fa havent residit vint anys o més al Principat. En aquest sentit, set de cada deu persones que han demanat el passaport andorrà són espanyols. Així ho posen en relleu les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística.

Durant el segon trimestre d’aquest 2024, s’ha atorgat la nacionalitat andorrana a 292 persones. D’aquestes, 147 ha estat per plenitud de drets i 145 han estat resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional. De les persones a qui se’ls ha atorgat la nacionalitat amb plenitud de drets, 99 l’han adquirit per origen i 48 per adquisició. En els casos d’adquisició, els sol·licitants han hagut de renunciar a la seva nacionalitat anterior. D’altra banda, 145 sol·licituds han estat resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional en espera que la persona interessada, en el termini legalment establert, acredités la renúncia de la o les nacionalitats d’origen.

Seguint la normativa europea en matèria d’estadístiques de migració i protecció internacional, l’estadística d’adquisicions de nacionalitat de residents només considera els processos que impliquen un canvi de nacionalitat i que es refereixen a persones residents.

D’abril a juny, de les 48 adquisicions de nacionalitat, el 70,8% s’obtenen per l’opció de residència, el 18,8% per matrimoni i el 10,4% restant s’obtenen per altres motius. En aquest sentit, de les persones que han obtingut el passaport després d’haver residit vint anys o més al país el 62% són homes i el 38% dones, i es caracteritzen per ser majoritàriament de persones que han nascut a Espanya i que han renunciat a la nacionalitat espanyola (70,6%).

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending