El PS furga en els criteris del Govern a l’hora d’escollir ambaixadors

Pere Baró també demana pel nombre de reglaments que s’han fet després d’aprovar la llei de la carrera diplomàtica i per què no s’han aprovat en el termini previst

Comentaris

El conseller general del PS, Pere Baró.
El conseller general del PS, Pere Baró. PS

El conseller general socialdemòcrata Pere Baró ha entrat un bateria de preguntes escrites sobre les designacions a les ambaixades del Principat d’Andorra. L’acció dels socialdemòcrates arriba justament la mateixa setmana que el Govern ha anunciat el nomenament de l’exministra Olga Gelabert com a ambaixadora a Portugal.

Baró pregunta al Govern quins criteris s’utilitzen des del ministeri d’Afers Exteriors per escollir els ambaixadors i ambaixadores que representen el país, així com per decidir si la persona que ha d’ocupar dit càrrec ha de ser diplomàtic de carrera o per política. “Creu el Govern, com pensem des del nostre grup parlamentari, que escollir un càrrec polític en lloc d’un càrrec tècnic pot ser contraproduent per als membres del mateix ministeri?”, qüestiona el conseller general.

D’altra banda i centrant-se en temes més tècnics, el parlamentari socialdemòcrata ha sol·licitat conèixer el nombre de reglaments que s’han fet després d’aprovar la Llei 11/2019, del 15 de febrer, del servei d’acció exterior i de la carrera diplomàtica i per què -especialment els de carrera diplomàtica- no s’ha aprovat en el termini previst a la llei. Per quest motiu, també es demana quin temps estableix el ministeri per aprovar i publicar aquells reglaments que estan pendents.

Comentaris (5)

Trending