Així ho ha indicat el president tant el grup parlamentari com del partit, Pere López. El polític socialdemòcrata ha recordat que, de fet, la posició de Macron en aquest tema no era pas cap secret. “Em quedo amb les declaracions que va fer quan ens va visitar. Tots sabíem quin era el seu posicionament i en el seu mandat sempre ha volgut avançar en els drets de les dones. Va dir que era una qüestió que els andorrans havíem de resoldre i que ell no interferiria”, ha relatat. I, per això, ha apuntat que aquesta postura “és el que demanem als dos Coprínceps; que sigui la sobirania dels andorrans qui determini la posició d’aquest tema en el futur”.
López no ha amagat que “ens agrada el que diu Macron i que el debat estigui en aquests termes”. I, malgrat això, considera que cal apostar per la via de negociació “discreta” que ara s’ha obert. “Hi ha la voluntat de tractar aquest tema amb Govern i grups parlamentaris, arran de tota la bona feina que ha fet la companya Judith Salazar a través de l’informe jurídic que es va demanar”, ha indicat, tot advertint que “no es pot continuar tancant els ulls i mirant cap a una altra banda”. El que sí que s’accepta és que “se’ns ha demanat que les converses es tinguin amb discreció i de forma tranquil·la i nosaltres no volem que qualsevol informació sigui un pretext per aturar-ho tot”.
El líder socialdemòcrata ha remarcat, això sí, que les paraules de Macron evidencien que “l’excepcionalitat d’Andorra cada cop ho és més”. Ara, entén que “hem aconseguit situar el debat en un punt interessant” gràcies “al fet de no tenir ja el ‘no’ sempre davant la cara i la porta tancada” sinó que “hi ha una voluntat de seure a parlar”. López s’ha “confiat” i ha manifestat que “esperem que pugui sortir que el país pugui avançar en una matèria en la qual ho ha de fer”.