El projecte de llei òmnibus obliga a refer onze lleis actualment en curs

El text dona un any per reformular i consolidar totes aquelles normes legals a les quals s’introdueix algun tipus de canvi i també atorga dotze mesos per incrementar la quota de tributació de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics

El ple del Consell General durant una sessió.
El ple del Consell General durant una sessió. SERGI PÉREZ / CONSELL GENERAL

Onze lleis, com a mínim, modifica d’una manera o altra -en alguns casos, com la d’inversió estrangera, del tot- el projecte de llei sobre creixement sostenible i habitatge que popularment s’ha vingut a denominar llei òmnibus i que el Govern va entrar a tràmit parlamentari dijous. Onze lleis actualment en curs i que el Govern haurà de reformular i consolidar en el termini d’un any, que ja es veurà si es dona. En cas contrari, l’aiguabarreig està garantit durant temps. 

En tot cas, una de les disposicions finals incorporades en la llei òmnibus encomana al Govern que, en el termini màxim de dotze mesos des de l’entrada en vigor de la llei que s’està tramitant, enviï al Consell General el projecte de text consolidat de, compte, la Llei qualificada d’immigració; la Llei de l’economia digital, l’emprenedoria i la innovació; la Llei general de l’allotjament turístic; la Llei de l’impost sobre societats; la Llei l’impost sobre la renda de les persones físiques; la de l’impost sobre la renda dels no-residents fiscals; la de l’impost sobre transmissions patrimonials immobiliàries; i la de l’IGI. I també la Llei de societats anònimes i de responsabilitat limitada; el text consolidat de la Llei d’arrendaments de finques urbanes i la llei l’impost sobre la inversió estrangera immobiliària al Principat d’Andorra.

REGLAMENTS

També mitjançant una altra disposició final es deixa clar que “el Govern podrà aprovar i publicar el reglament o els reglaments que siguin necessaris o convenients per al desenvolupament i correcta aplicació d’aquesta Llei en el termini de sis mesos, a comptar de la seva entrada en vigor”. A més a més, “el Govern queda també facultat per dictar les restants disposicions que siguin convenients per a la seva deguda aplicació”. I tanmateix, “s’encomana al Govern aprovar, en el termini màxim d’un any des de la data de publicació d’aquesta Llei, les disposicions reglamentàries necessàries per al desplegament de les modificacions introduïdes a la Llei 16/2017, del 13 de juliol, general de l’allotjament turístic”.

I parlant d’allotjament turístic, més cosetes encara. Ja que a través d’una altra disposició final “s’encomana al Govern que en el termini màxim d’un any des de l’entrada en vigor d’aquesta Llei, presenti al Consell General un projecte de llei de modificació de la Llei 19/2022, del 9 de juny, reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics, de modificació de la Llei 16/2017, del 13 de juliol, general de l’allotjament turístic i de modificació de la Llei 13/2007, del 20 de setembre, de creació de la societat pública Andorra Turisme”. I tot això per quin motiu? Doncs “a l’efecte d’incrementar la quota de tributació de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics. L’import d’aquest increment s’ha de destinar, entre d’altres finalitats, a la formació dels professionals del turisme”.

Comentaris (2)

Trending