Pedro Sánchez gaudeix a Pal de la prova de descens dels Mundials de BTT

El president espanyol passa el cap de setmana a Andorra en visita privada i mirant d’estar allunyat de qualsevol aspecte que tingui a veure amb els contactes polítics

Pedro Sánchez arribant al recorregut dels Mundials de Pal. MARC ESCOLÀ

Primer es va enfilar ell a les bicis. Després ha anat a gaudir dels cracs mundials. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha deixat veure aquest migdia per Pal, on segueix els Mundials de BTT. Tan ell com la seva esposa, Begoña Gómez, són amants d’un esport que van practicar aquest divendres a Soldeu, hores després que arribés a Andorra, finalment, en cotxe. Res de volar des de la Seu fins a Soldeu en helicòpter. La frontera la va travessar en el seu vehicle blindat.

Aquest migdia Sánchez s’ha deixat veure obertament per diverses zones del recorregut i ha felicitat l’organització dels Mundials, que seguirà en aquests dos dies de proves de més alt nivell. Vista la situació política a Espanya, el dirigent socialista i la seva dona, investigada judicialment, estan sotmesos a una altíssima pressió. I el viatge a Andorra, d’oci, privat, de relax, no ha agradat gens a un sector de la classe política espanyola.

La comitiva de Pedro Sánchez ocuparà una desena d’habitacions a l’Hermitage de Soldeu

Sánchez no preveu tenir cap reunió oficial a Andorra. Ni tan sols amb dirigents polítics andorrans. De fet, segons que han explicat fonts coneixedores, es mostra força recelós, el president espanyol i la seva dona, a mantenir qualsevol tipus de contacte, més enllà d’alguns formalismes i algun ‘peatge’ com el d’aquest migdia per mirar de restar pressió a la seva presència al Principat i al fet que fos ‘perseguit’ per alguns mitjans espanyols. Aquest migdia no ha tingut més remei, és clar, que coincidir i departir uns minuts amb els cònsols de la Massana, Eva Sansa i Roger Fité, o amb els ministres Conxita Marsol i Raul Ferré, amb els quals ha coincidit a la zona vip dels Mundials.

Pedro Sánchez al centre de la imatge escoltant les explicacions del responsable de Mondraken i un pèl més enrere la seva dona, Begoña Gómez. MARC ESCOLÀ

Sánchez és a Andorra formalment convidat pels responsables de la marca de bicicletes de muntanya Mondraken. De fet, ha estat un dels seus màxims representants el que l’han acompanyat en parts del recorregut dels Mundials. I va ser el ciclista, aventurer, guia i empresari establert a Andorra i col·laborador de l’esmentada marca, Martí Payàs, qui va acompanyar Sánchez, la seva dona i alguns amics i, sobretot, l’equip de seguretat, format per una desena de persones especialment agents especialitzats del cos nacional de la policia espanyola, a fer un tomb per les pistes de Soldeu en bicicleta. Eren una quinzena de persones abillades per a l’ocasió.

El recorregut en bicicleta va finalitzar ben entrada la tarda vespre i, posteriorment, Sanchez i Gómez van gaudir d’un sopar amb amics al restaurant japonès de l’Hermitage, l’hotel on el president espanyol està allotjat. L’àpat era per una quinzena de persones. Al luxós hotel de Soldeu el seguici que encapçala el president espanyol ocupa una desena d’habitacions. 

El president espanyol serà a Andorra en família i de forma privada pel Mundial de BTT

En principi, quan no estigui a Pal seguint la competició de BTT, el matrimoni Sánchez-Gómez es trasllada cap a Soldeu i fa tota la vida que sia necessària a l’hotel on s’està allotjada la comitiva, i on tant el president espanyol com la seva dona (i filles) ja han estat en anteriors ocasions. Conjuntament o per separat. Sánchez no té aquests dies agenda oficial i per raons de seguretat no només transcendeix poca cosa sinó que, de vegades, es faciliten missatges contradictoris per mirar de despistar eventuals maniobres de qualsevol tipus. 

El dirigent del PSOE ha vingut a Andorra a gaudir del BTT i a desconnectar 48 hores de la frenètica i escalfada activitat política espanyola després d’una gira per l’Àfrica justament quan la política migratòria de la Moncloa està en l’epicentre del debat polític a Madrid.

Etiquetes: