L’ocultació de la indemnització a l’exdirector general de l’AFA podria arribar a la Justícia

El grup parlamentari socialdemòcrata estudiarà dilluns quina actuació emprèn després de la no-resposta del Govern a la petició feta sobre el cost de l’acomiadament de Ramón López

Les formes de Ramón López no van acabar de convèncer mai el sector financer.

L’opacitat respecte de la indemnització rebuda per l’exdirector general de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) en relació a l’acomiadament de què va ser objecte Ramón López el setembre podria acabar als tribunals. El grup parlamentari socialdemòcrata analitzarà dilluns la no-resposta donada pel Govern a la petició feta pel conseller Joaquim Miró. Però l’escenari d’acudir a la Justícia no es pot descartar.

Miró havia sol·licitat els motius i el cost d’indemnitzar López, que feia tres anys que era al càrrec i, per tant, li restaven encara tres anys més de contracte. El ministre de Finances, Èric Jover, responia amb allò que ja se sabia, poc més que evasives. Que havia estat una sortida pactada -situació que evidentment no va ser; Ramón López va acudir a la reunió de l’11 de setembre amb voluntat de compartir o analitzar dossiers- i que la indemnització corresponia a allò pactat, establert contractualment i respectant la legislació laboral andorrana.

Govern i l’AFA continuen amagant què ha costat la liquidació de l’exdirector general

Els socialdemòcrates hauran de demanar, probablement, l’empara de la síndica general si consideren que la màxima autoritat parlamentària pot intercedir per exigir una resposta més acurada per part del Govern i, si escau, de l’AFA. El sector financer tampoc no entén que hi hagi tants problemes per facilitar les dades. En tot cas, segons que han remarcat fonts socialdemòcrates, “la transparència d’aquest Govern brilla per si sola”.