“No només serà un bon Copríncep, sinó també un bon pastor”

Joan Enric Vives elogia qui serà el seu successor, Josep-Lluís Serrano Pentinat, de qui destaca que ha estat “un bon sacerdot” i el seu “amor a la terra i a la llengua catalana”; Monsenyor Edgar Peña Parra li ha encomanat que escolti les necessitats de la societat i s’acosti als joves

Vives segueix assegut la cerimonia d'ordenació de Serrano Pentinat.
Vives segueix assegut la cerimonia d'ordenació de Serrano Pentinat. ALTAVEU MEDIA

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, ha estat un dels encarregats d’obrir la cerimònia d’ordenació de qui, si res estrany succeeix ha de ser el seu successor al capdavant de la diòcesi i com a cap d’Estat andorrà, Josep-Lluís Serrano Pentinat. En les seves paraules de benvinguda als assistents, ha aprofitat per elogiar el religiós tortosí. Sobretot, ha volgut tranquil·litzar els fidels i els ciutadans d’Andorra. “No només serà un bon Copríncep sinó també un bon pastor”, ha assegurat. Per la seva part, Monsenyor Edgar Peña Parra, Substitut de per als Afers Generals de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, li ha encomanat que escolti les necessitats de la societat i es converteixi en el pastor de la seva església.

Durant la seva intervenció, Vives ha volgut posar en relleu la importància de la jornada -cal recordar que Santa Maria d’Urgell no acollia l’ordenació d’un bisbe des de fa més d’un segle, quan va ser el torn de Joan Martí Alanís. Per això, ha afirmat que “l’església d’Urgell i la catedral exulten de joia” pel fet que “Déu ens envia un nou successor dels apòstols”. Al nou bisbe li ha volgut agrair “haver respost a la crida que el mateix sant Pare Francesc i el mateix Crist t’han adreçat” i el fet que arribi “generós” a la “diòcesi del Pirineu i el Principat d’Andorra”, de qui ha recordat que “s’ha mantingut com a país ferm i lliure”.

L’arquebisbe ad personam d’Urgell ha destacat la trajectòria de qui serà el seu substitut. “Ens han dit que és un bon sacerdot”, ha indicat. I aquí és on ha volgut agrair a “l’església de Tortosa” per “regalar-nos” el nou bisbe així com a la seva família. “Gràcies a la senyora Pepipa Pentinat. Vau tenir un nano molt ferm i l’heu pujat molt bé”, ha comentat.

Un passat que, al seu entendre, garanteix un futur prometedor. “No només podrà ser un bon Copríncep, sinó també un bon bisbe pastor”, ha manifestat. De Serrano Pentinat ha volgut destacar especialment el seu “amor a l’olor de la terra” i, també, “a la llengua catalana que compartim tots els pobles d’Andorra i Catalunya”.

A banda, ha pregat i ha reclamat a Déu que “transformi aquest germà nostre en un bon bisbe segons el cor de Crist” perquè tots plegats “puguem esdevenir més missioners, més fraterns i servidors dels pobres i d’aquells que esperen una paraula de consol i esperança”. També s’ha referit al fet que la presència del bisbe coadjutor dona “continuïtat i successió al servei pastoral i com a Copríncep”.

Vives també ha deixat clar que, a partir d’ara, li tocarà treballar estretament per preparar aquest relleu. “Tots estem contents de la teva arribada”, ha volgut deixar clar. Ara, entén, la clau serà “col·laborar per fer una societat més justa i fraterna”.

ACOSTAR L’EVANGELI ALS JOVES

La celebració ha estat presidida per Monsenyor Edgar Peña Parra, Substitut de per als Afers Generals de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, qui ha agraït a Serrano Pentinat la gratitud pel servei realitzat fins al moment a l’Església i al Vaticà.“Et convertiràs en bisbe, precisament en la festa de Sant Mateu. Estàs cridat a ser com ell, un home sant, un fidel successor dels apòstols i un testimoni apassionat de l’Evangeli de Jesús”, ha exclamat.

Durant la seva homilia després de l’inici del ritual d’ordenació, ha destacat que la vocació i els sacrificis de Serrano que “t’ha portat a escoltar a Crist i en el servei diplomàtic a la Santa Seu”. En aquest sentit, ha exposat que “en les darreres setmanes t’has preguntat que faré ara que em nomenen bisbe?”. S’ha referit a Sant Pau i li ha dit que es comporti“ amb humilitat i paciència”.

Monsenyor Edgar Peña li ha manifestat que “seràs el primer si estàs al servei de tots. Seràs el guia si aprens i escoltes les necessitats de la ciutadania i l’església que et toqui acompanyar”. Afegeix que “et converteixes en germà per als bisbes, en conseller, mestre i un exemple”. Li ha manifestat que serà el pastor i li ha demanat que “desplegueu les veles de la fe” com va fer Sant Pere que va “llençar l’Evangeli per treure l’obscuritat de les aigües salades” i s’acosti als joves.

https://youtu.be/Bs2G3X_AZu8?si=nvXgBDW_wHCvCgxg

La catedral de Santa Maria d’Urgell s’ha omplert de gom a gom. Més d’un miler de feligresos i autoritats s’han aplegat per assistir en una jornada històrica. 250 han estat asseguts en bancs; 600 en cadires i 200 han estat dempeus.

Comentaris (8)

Trending