Naudi descarta que Ciutadans Compromesos es fusioni amb Demòcrates tot i les afinitats

Reconeix que hi ha un debat intern sobre si el partit ha de fer el salt a l’àmbit nacional però admet que el principal motiu per no fer-ho és no suposar “una agressió per a cap altra formació”

Carles Naudi conversant amb membres de Demòcrates.
Carles Naudi conversant amb membres de Demòcrates. Ciutadans Compromesos

El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos (CC) assegura que en cap cas està sobre la taula l’opció que el partit acabi integrat a Demòcrates. “La integració en un partit més gran no està sobre la taula ni ho ha estat, i això no treu que ens avenim molt bé”, assegura, remarcant que com s’ha pogut veure amb algunes de les mesures del pla de xoc de l’habitatge “no estem alineats del tot”. Sí que es manté el debat intern sobre si la formació s’ha de convertir en un partit d’àmbit nacional.

Naudi explica que en el si de la majoria “tenim discussions internes i discrepem”, però com pot passar “en un matrimoni, en una classe o en una associació”, ara bé, el fet de formar part del govern de coalició fa que “tant ministres com consellers tanquem files amb allò que acordem”.

Reconeix, això sí, que ser un partit parroquial integrat a la majoria pot tenir un “hàndicap”, sobretot des del punt de vista mediàtic, perquè “si tanques files, encara que pensis diferent, això queda diluït”. Una situació que creu que al comú de la Massana passa al revés, ja que els consellers demòcrates poden sentir que són “la minoria dins d’una majoria”. Però remarca que “hi ha molt bona sintonia i no hi ha una guerra en el sentit de trepitjar-nos l’espai electoral”.

Així tot i admetre que “ens diluïm mediàticament”, garanteix que “de portes endins fem la nostra feina, que ningú en tingui cap dubte”.

De fet, aquesta bona entesa i el fet que competir a nivell nacional segurament suposaria trepitjar cert terreny electoral a Demòcrates és “el principal motiu” pel qual no es creen comitès territorials de CC a la resta de parròquies. “No volem agredir ni que se sentin agredits”, afirma. El debat intern sobre si la formació s’ha de mantenir només a la parròquia o ha de tenir àmbit nacional “hi és” i segons revela han tingut demandes d’afiliació d’altres parròquies “però això en cap cas pot representar una agressió per a cap altra formació”.

Així que de moment, no hi ha previsions de canvis. “Allò que es diu, les coses que funcionen bé, millor no sacsejar-les massa”. El debat sobre fer el salt a l’àmbit nacional ja es va tenir abans de les darreres eleccions i es va decidir que no. No hi ha calendari a sobre la taula per tornar-ho a plantejar, però Naudi reconeix que si la decisió ha de ser al final d’aquesta legislatura, “ja en parlarem, però si hagués de ser d’aquí a un any, ja és un altra història”. Amb tot, insisteix que el seu adversari no és Demòcrates, sinó el PS o Concòrdia i per tant, no és massa amant de determinades estratègies polítiques: “Si ho mires des d’un punt de vista egoista, podries arribar a posar en risc una majoria territorial i acabar perdent la governabilitat d’un país i això no s’ha de perdre de vista”.

Comentaris (7)

Trending