Marsol vol aprovar el pla de xoc de l’habitatge la setmana que ve i la següent entrar-lo al Consell

La ministra destaca que “els esforços fets” amb les inspeccions d’ofici, els contactes amb empresaris i el consolat i ambaixada del Perú han permès “controlar” la situació i aportar “tranquil·litat”

La ministra Conxita Marsol aquest dijous a la tarda. SFGA / CEsteve

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha avançat aquest dijous que el Govern ja té pràcticament enllestit el text de la llei òmnibus en matèria d’habitatge i creixement sostenible. “És una llei complicada”, ha reconegut, però si res no es torça “el 3 de juliol m’agradaria aprovar-la per consell de ministres i entre el 8 i el 9 de juliol entrar-la a tràmit parlamentari”.

Marsol ho ha detallat en declaracions fetes als mitjans en el marc de l’entrega de premis dels Taller d’emprenedors i ha afegit que en l’última reunió amb la comissió d’Economia s’ha explicat el text, “que no deixa de ser el que vam anunciar al seu dia, però ara desenvolupat i alguna cosa que hem reflexionat més perquè hem estat dos mesos treballant intensament”.

Un cop entrada a tràmit, la ministra confia que durant el juliol i l’agost els parlamentaris tinguin temps d’analitzar-la i si veuen alguna cosa, “nosaltres sempre mà estesa per intentar el que sigui per millorar”, però deixant clar que són lleis “necessàries pel bé del país”.

D’altra banda, la titular d’Habitatge ha augurat que en un termini d’entre 15 i 20 dies es podrà signar el conveni amb l’Institut de l’Habitatge per tal de poder treure al mercat la quinzena de pisos del Pas de la Casa que el comú d’Encamp ha cedit al Govern.

ABUSOS

D’altra banda, i lligat als abusos que s’han produït amb alguns treballadors desplaçats al país, la ministra ha assegurat que a dia d’avui “hem pogut controlar força la situació”. Les inspeccions d’ofici, els contactes amb el consolat i l’ambaixada del Perú i les converses amb els empresaris implicats, han donat fruits, segons Marsol. “Em van donar la seva paraula, i l’han complert, que no vindria més gent i ara fa molts dies que sembla que la situació està tranquil·la”, ha destacat.

En aquest ha destacat que “tothom està veient que les coses s’han de fer bé, perquè som un país seriós i ho hem de demostrar”. La ministra ha insistit que no es poden produir “petites coses que donin una mala imatge i sobretot que perjudiquem persones que venen aquí a treballar amb bona fe”.