Marsol advoca per fer eleccions “de seguida” després del referèndum sobre l’acord d’associació

La ministra considera que els comicis són necessaris tant si guanya el sí com el no per evitar donar-li càrrega política a la consulta

La ministra Conxita Marsol en una roda de premsa anterior. SFGA / JAViladot

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, s’ha mostrat partidària de convocar eleccions “de seguida” un cop fet el referèndum sobre l’acord d’associació i tant si la consulta es guanya com si es perd. “Hi haurà d’haver eleccions per tenir un nou Govern i un nou Consell General que desenvolupin tot això”, ha manifestat en una entrevista a RTVA, deixant clar que eren apreciacions a títol personal.

Marsol ha reconegut, veient els resultats de l’última enquesta de l’AR+I que les posicions ciutadans sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea estan “equilibrades” i per tant, pensa que “no tot està perdut”. Des del seu punt de vista cal seguir oferint explicacions perquè es vegi que “estem al mig d’Europa i no ens podem quedar aïllats de tot. No vull fer polítiques de la por, però n’hem de ser conscients”, ha advertit.

Igualment, ha destacat que el cap de Govern, Xavier Espot, “va ser valent d’anar a un referèndum” i creu que és la fórmula “més democràtica”.

En aquest sentit i preguntada pel futur de la legislatura un cop feta la consulta, ha manifestat que a nivell personal pensa que “es perdi o es guanyi s’hauran de fer canvis”, per tant, tant en una situació com en l’altra “hi haurà d’haver eleccions de seguida per tenir un nou Govern i un nou Consell General que desenvolupin tot això”. És la manera, segons ha reflexionat, que el referèndum no tingui càrrega política i que no s’acabi convertit en un plebiscit al Govern de Demòcrates.