González ha explicat que, de cara a les pròximes eleccions, preocupa molt la participació. “Al 2019, la franja d’entre 18 i 25 anys van ser els qui menys van votar”, ha puntualitzat. En aquest sentit, l’objectiu és incentivar i aconseguir la màxima implicació per tal que exerceixin el vot, “les decisions polítiques també ens afecten”, ha remarcat González, “i és clau que coneguin la importància del seu vot”. Així mateix, Nazzaro ha remarcat que “aquest és l’únic moment on es pot exercir representació democràtica, i és important que ens veiem reflectits dins del Consell”.
L’objectiu de la compareixença, però, ha estat fer un balanç dels avenços en matèria de joventut que s’han fet els darrers quatre anys, durant l’última legislatura. La visió que es té des de la JSA és positiu, “s’ha pogut avançar en coses importants”. Principalment, s’ha remarcat l’Acord de Joventut que s’ha treballat amb tots els grups parlamentaris i que ha rebut el reconeixement europeu. També el fet que s’hagin fet dues sessions d’anàlisi per observar què s’ha pogut fer ha estat una fita important.
De cara a la pròxima legislatura, a més, des de la JSA s’espera que es tingui una continuïtat i es treballi igualment, “hi ha el compromís de seguir”. Pròximament, també caldrà veure quants dels 72 objectius s’han aconseguit, “s’hauria de tenir les dades per poder proposar i fer mesures noves”, ha remarcat Nazzaro. Amb tot, s’ha destacat com un dels grans èxits, “i confiem que tots els grups parlamentaris seguiran treballant perquè prosperi”.
Altres aspectes positius que s’han remarcat ha estat la creació de la xarxa parlamentària de joves OSCEPA, que va néixer a proposta dels socialdemòcrates al 2020. “És molt bona idea de poder participar i incidir, a més d’aportar idees i tenir representació internacional”, ha explicat Nazzaro. També el fet d’incloure el Fòrum a la Comissió d’habitatge com a forma de donar veu al jovent en un dels problemes que els afecta més directament.