Jover titlla Pere López de “barroer” per les crítiques del PS a la fiscalia

El ministre portaveu afirma que denunciar la manca de separació de poders “el desacrediten més a ell i a la seva formació política que a les pròpies institucions”

Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres. SFGA

El líder parlamentari del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha rebut estopa aquest dimecres sense ‘fer res’. El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, l’ha titllat de “barroer” per les crítiques dels socialdemòcrates a la fiscalia i, especialment, al fiscal general, que consideren que fa més política que no pas usa fonamentació jurídica. López, però, no va participar en la compareixença en què els parlamentaris Susanna Vella, Judith Salazar i Carles Sánchez van ser molt contundents amb el comportament i maneres de fer d’Alfons Alberca.

Els socialdemòcrates van exposar les seves crítiques arran de l’informe emès pel ministeri públic en el marc del recurs d’inconstitucionalitat que, promogut per Terceravia, va tenir el suport del PS per tal que la formació liderada per Josep Pintat disposés del suport necessari per poder promoure l’acció davant el Tribunal Constitucional. La fiscalia considera que els dos consellers del PS que van signar el recurs no estaven legitimats a fer-ho perquè els socialdemòcrates van votar a favor de les modificacions de les lleis de seguretat pública i de sanitat.

El PS acusa la fiscalia de fer política i voler-los expulsar del recurs per les restriccions Covid

Jover ha afirmat que les manifestacions són lícites i que el PS pot dir el que li convingui. I que Pere López, a parer del ministre, ja els té acostumats a, fins i tot, a posar en dubte o qüestionar la credibilitat de les institucions. “Posar en dubte la separació de poders, posar en dubte la tasca de la fiscalia” és, segons Jover, “una miqueta barroer”.

El portaveu governamental ha estat uns segons abans de trobar l’adjectiu que ha considerat idoni. Jover ha insistit en referir-se a López i ha afirmat que les manifestacions fetes especialment per Salazar i Vela “el desacrediten més a ell (referint-se al president del grup parlamentari socialdemòcrata) i a la seva formació política que no pas a les pròpies institucions”.

Etiquetes: