Els grups parlamentaris celebren l’absolució de Carine Montaner

Tots han manifestat que no entenien per què havia acabat a la justícia, sobretot una vegada Ferran Costa va retirar la querella, i apunten que a partir d’ara la fiscalia haurà de vigilar més a l’hora de presentar causes

Comentaris

Carine Montaner en arribar a la Seu de la Justícia.
Carine Montaner en arribar a la Seu de la Justícia.

Després de l’absolució de Carine Montaner no han tardat a arribar les reaccions dels diferents partits polítics. Tots ells han celebrat la decisió del Superior i han manifestat que no entenien per què havia acabat a la justícia, sobretot després que Ferran Costa retirés la querella.

“Estem molt contents”, ha manifestat el president del partit socialdemòcrata, Pere Baró. De fet, el PS ja havia fet un comunicat dient que no entenien com aquesta qüestió havia acabat a la justícia, ja que “uns sous públics han de ser públics i, per tant, era un error portar-ho a la Batllia”.

El president del PS també s’ha referit que tant el cas de Montaner com el de Vanessa Mendoza han deixat una imatge d’Andorra molt tocada: “la justícia és independent, però s’envia un missatge molt clar que ens arriba per dues parts, tant per la Carine com per la Vanessa [Mendoza], que hem de ser molt curosos. Penso que la imatge d’Andorra ha quedat molt tocada amb els dos casos i això és un problema”, i ha afegit que “no es pot utilitzar la justícia per a segons què”.

Quant a Ferran Costa, actual ambaixador de l’ONU, Baró ha apuntat que “no sé si ha de fer un pas al costat o ha de ser el mateix Govern qui li demani que el faci, perquè malgrat que va acabar retirant la demanda és ell qui va començar tot el procés”.

El president del grup parlamentari Concòrdia, Cerni Escalé ha celebrat la resolució del Superior apuntant que “no podíem imaginar una altra sentència que no fos aquesta”, i que troben “incomprensible” que es jutgés una persona per divulgat una informació que és pública i que alhora ha criticat que “els salaris de la majoria dels dirigents polítics no estiguin publicats”.

Escalé també ha apuntat que a partir d’ara “la fiscalia haurà de ser molt vigilant, més del que ho ha estat fins ara, a l’hora de presentar causes”, i sobretot si aquestes tenen a veure amb l’exercici del dret a la llibertat d’expressió o amb la transparència de les administracions. De fet, ha subratllat que ni en el cas de Montaner, ni en el cas de Vanessa Mendoza: “no s’entén la posició de la fiscalia” i ha manifestat que el país se’n ressentirà a nivell de reputació: “Andorra ja té una posició delicada i hem d’evitar que cap altre contenciós pugui reforçar aquesta percepció internacional i el cas de la Carine no ajuda”.

El president del grup parlamentari Demòcrata, Jordi Jordana ha explicat que troben “molt bé” la resolució de la sentència de Montaner, i ha manifestat que “ens alegrem per ella i també pel grup parlamentari”. Jordana explica que no s’havien pronunciat fins ara al respecte perquè el procés judicial es trobava obert, però que ara una vegada han pogut llegir les notícies que han anat sortint “pensem que és una sentència fonamentada”. Així mateix, també ha manifestat que estan contents amb què s’hagi acabat el procés perquè aquest tema “incòmoda”, i satisfets amb la resolució que ha pres el Tribunal.

Finalment, el conseller general no adscrit, Víctor Pintos, s’ha mostrat satisfet per contingut de la sentència. “Me n’alegro per la Carine”, ha remarcat. Afegeix que “quan Ferran Costa va retirar la querella era absurd que continués endavant”.

 

Comentaris

Trending