El grup parlamentari demòcrata considera “inviable” la ‘llei de pacificació’ pel ‘cas BPA’

Sense intervenció de pràcticament cap dels integrants de l’equip liderat per Jordana i Martisella més enllà dels dos presidents i el síndic general, els consellers generals taronges creuen que la mesura plantejada no té cabuda constitucional

Jordi Jordana en la bancada demòcrata del Consell General. SERGI PÉREZ / CONSELL GENERAL

El grup parlamentari demòcrata considera que el plantejament de la ‘llei de pacificació’ pel ‘cas BPA’ “no és viable” en l’ordenament jurídic actual i no es pot llançar per la borda la feina feta durant deu anys pels funcionaris judicials i d’altra naturalesa que han estat intervenint en els casos derivats de la nota del FinCEN. Per tant, ara mateix els consellers generals taronges donen per tancat el debat. Les altes instàncies demòcrates tenien interès en tancar ràpid aquesta qüestió perquè no es pogués enquistar i la via de la pacificació no anés guanyant adeptes.

La setmana passada una delegació dels promotors de la iniciativa, sorgida al tomb dels antics propietaris de l’entitat bancària fins a la seva nacionalització, la família Cierco, i l’equip de juristes de l’advocat Xavier Jordana, que actua de mediador, es van reunir amb els dos presidents del grup parlamentari demòcrata, Jordi Jordana i Maria Martisella, per exposar-los la iniciativa que ja s’havia estat treballant amb altres integrants del grup parlamentari.

Moviments sociopolítics per avaluar la viabilitat d’una ‘llei de pacificació’ per al ‘cas BPA’

Els dos mandataris van ajornar qualsevol resposta a la finalització de la reunió ordinària de cada dimarts. Aquesta jornada s’ha analitzat la situació de manera interna i a partir de l’exposat fet pel propi Jordi Jordana. Públicament, el president demòcrata ha assegurat que “no ho veiem viable. Hi ha separació de poders i independència del poder judicial”. Jordana, Martisella i també Carles Ensenyat en tan què parlamentari han estat els únics que han pres la paraula. No hi ha hagut debat.

S’ha indicat que ara mateix no es considera que una mesura com la plantejada pugui tenir un encaix constitucional i que, a més, podria no ser entesa per totes aquelles persones que durant deu anys han estat treballant per mirar d’aclarir el cas. Es referien eminentment als funcionaris especialment de l’àmbit judicial que han estat obrint causes i causes i sumant folis i folis als sumaris que s’han anat instruint, molts d’ells encara en una fase molt incipient i sense massa sentit. 

Etiquetes: