Govern assegura que la relació entre Souque i els bancs és “satisfactòria”

Ramon Lladós, deixa clar que “no han rebut cap queixa” sobre unes suposades relacions tenses de la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals amb el sector, tal com denunciava Andorra Endavant

Ramon Lladós i Noëlia Souque. SFGA

El ministre de Finances, Ramon Lladós, assegura que la relació de la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Noëlia Souque, amb els bancs “satisfactòria per totes les parts”. Davant les queixes que des del grup parlamentari d’Andorra Endavant havien rebut per una part d’algunes entitats sobre el seu comportament, deixa clar que “Govern no té cap queixa del sector bancari”.

L’executiu remarca la importància de mantenir bones relacions, no únicament amb la banca, sinó amb tots els actors socials i econòmics del país. Així ho manifesta en la resposta a la pregunta que havia formulat la presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, davant les “relacions tenses” que, segons ella hi ha entre la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals i els bancs.

Ramon Lladós deixa clar que “Govern no té constància de cap queixa per part del sector bancari sobre el suposat comportament de Souque”. Afegeix que “la cooperació de la Secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals amb el sector financer és constructiva, intensa i satisfactòria per a totes les parts”.

El titular de la cartera reivindica que “el progrés pel que fa a les obligacions sota l’acord monetari ha estat considerable durant aquest darrer any”. En aquest sentit, enumera diverses iniciatives legislatives que s’han impulsat com la modificació de la Llei de l’euro o  l’adopció del Reglament de normes tècniques aplicables en matèria de recuperació i resolució d’entitats bancàries o d’empreses d’inversió, entre d’altres.

Finalment, també destaca que es treballa estretament amb el sector per definir el marc programàtic de represa del cabal comunitari de l’acord d’associació amb la Unió Europea.