Estranyesa al PS perquè s’hagi adjudicat l’APP Salut Andorra a l’assessor tecnològic del SAAS

El grup parlamentari socialdemòcrata demana al Govern que expliqui el procediment seguit, sense concurs i per la via d’urgència quan es tracta d’un projecte a desenvolupar durant catorze mesos

Una captura de pantalla de la web d'Universal Doctor.

El grup parlamentari socialdemòcrata troba “estrany” que s’hagi adjudicat a l’empresa assessora del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) en matèria de solucions tecnològiques i suports telemàtics el desenvolupament de l’APP Salut Andorra, que ha d’incloure l’historial de tots els pacients i que, d’inici, ha de servir com una mena de ‘passaport Covid’ per als residents al Principat. L’Altaveu ja s’havia fet ressò del malestar que aquesta adjudicació havia suposat al sector tecnològic del país.

El PS ha entrat una pregunta que el Govern haurà de respondre aquest dijous en el marc de la sessió de control parlamentari a l’executiu. La consellera socialdemòcrata Susanna Vela ha recordat que a Andorra hi ha diverses empreses capacitades per fer la feina que s’encarrega a la firma comercialment coneguda com a Universal Doctor i ha mostrat l’esmentada estranyesa pel fet que l’empresa que tenia la facultat de poder elaborar un plec de condicions administratives i tècniques és, finalment, qui s’endú el gat a l’aigua per la via directa.

L’adjudicació de l’APP Salut Andorra genera rebombori entre empreses tecnològiques

De fet, Vela també vol saber perquè s’ha optat pel procediment que s’ha optat, sense concurs públic i amb una contractació per la via directa i d’urgència quan, ha recordat la parlamentària, “no és un treball que s’ha de fer en un mes o dos sinó que la implementació està previst fer-la durant catorze mesos” per tant, la urgència demandada, “es contradiu” amb la realitat.

‘Passaport Covid’

L’anunci de la pregunta l’ha fet Vela en una compareixença amb el president del grup parlamentari, Pere López, que ha donat alguns detalls més en relació amb els contactes que tant ell com la també consellera general Judith Salazar van fer ahir a Brussel·les, justament, en relació amb la tramitació a la UE del certificat verd digital o certificat de vacunació que, com ha recordat López, ha de permetre “salvar la temporada d’estiu” i “hauria de permetre una mobilitat turñistica més elevada” que la que hi ha ara.

El document està al forn. Però els socialdemòcrates, segons el seu líder, s’haurien garantit poder fer algunes esmenes al projecte documental en interès d’Andorra i via els parlamentaris del grup socialista i demòcrata del Parlament Europeu. Els representants del PS també mantindran aquest dijous una trobada, en aquest cas telemàtica, amb l’eurodiputat Juan Fernando López Aguilar, que és el ponent del projecte del certificat digital. Aquesta trobada ha de permetre als socialdemòcrates disposar de més informació i concrecions.