Espot i Ensenyat lloen la “humilitat com a servidor públic” de Serrano Pentinat

El cap de Govern i el síndic general coincideixen en assenyalar que hi pugui haver un trànsit ordenat i que el bisbe coadjutor pugui conèixer el país abans d’esdevenir copríncep

Espot i Ensenyat seguint l'ordenació de Serrano Pentinat.
Espot i Ensenyat seguint l'ordenació de Serrano Pentinat.

La cerimònia d’ordenació de Josep-Lluís Serrano Pentinat com a bisbe coadjutor ha estat un acte no només important pel Bisbat d’Urgell sinó també per Andorra perquè serà el futur Copríncep episcopal. Tant el cap de Govern, Xavier Espot, com el síndic general, Carles Ensenyat, han lloat la seva figura, de la qual n’han destacat la humilitat i el fet que sigui “un diplomàtic de carrer”.

Les primeres paraules de Serrano Pentinat en què ha destacat pels seus agraïments i les ganes de servir han satisfet les autoritats andorranes. Espot ha remarcat que “avui és un motiu de satisfacció perquè des d’una perspectiva pastoral es veu amb esperança que hi hagi un relleu a la Diòcesi d’Urgell i garanteix també una continuïtat constitucional”. Celebra que amb el bisbe coadjutor “no hi hagi una vacant perquè el trànsit es podrà fer de manera ordenada i podrà conèixer bé la realitat del nostre país”.

N’ha posat en valor la seva trajectòria, sobretot la tasca realitzada en països en vies de desenvolupament ajudant els més necessitats. “Les seves qualitats humanes el fan idoni per ser bisbe i copríncep”, ha dit.

Per la seva part, el síndic general, Carles Ensenyat, també ha coincidit en la importància que amb Josep-Lluís Serrano Pentinat s’assegura la continuïtat del Coprincipat i “una renovació plàcida i tranquil·la abans de ser cap d’Estat d’Andorra”.

L’ha definit com un “diplomàtic de carrer” i remarca que aquest tret “augura que serà un bon copríncep”. Ha valorat especialment el fet que sap parlar diversos idiomes i això, diu, “és important a l’hora de representar-nos en els fòrums internacionals”. Afegeix que “és una persona amb molta experiència i amb facultats per establir-hi ponts”.

AVORTAMENT

D’altra banda, el president del Partit Socialdemòcrata, Pere Baró, ha volgut remarcar “la cerimònia històrica per al Bisbat d’Urgell i per Andorra”. Així mateix, ha exposat que “quan sigui copríncep parlarem amb ell dels temes que preocupen a la ciutadania”. Una qüestió que posaran sobre la taula, diu, és la despenalització de l’avortament. “És amb ell com a bisbe que ho haurem de resoldre”, esposa i deixa clar que “hi ha línies vermelles com són el dret de les dones que no les creuarem”.

Des de Concòrdia també assenyalen que “avui s’ha viscut un dia històric”, però tenen clar que “hi ha temes urgents que s’han de discutir i tenim ganes de començar a treballar”. Així s’ha expressat el president del grup parlamentari, Cerni Escalé, qui ha assenyalat que “avui no toca parlar” de qüestions com la de l’avortament. Tot i això, sí que espera que “hi hagi una bona convivència entre el copríncep i el respecte a la sobirania d’Andorra”.

Comentaris (8)

Trending