Espot crida a capítol el ‘front anti-llei òmnibus’ i confirma les diferències irreconciliables

Els gestors immobiliaris es mantenen en contra de les mesures com la cessió obligatòria perquè “no seran efectives, danyen la imatge del país i la garantia jurídica” i les limitacions a la inversió estrangera “no faran que s’arregli el problema de l’habitatge”

Trobada entre Espot i Marsol i els dirigents de l'AGIA.
Trobada entre Espot i Marsol i els dirigents de l'AGIA. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, ha iniciat una roda de contactes amb les organitzacions signatàries d’un manifest molt dur en contra de la denominada llei òmnibus. Col·lectius com els gestors de residus (AGREDA), l’associació d’electricistes, la que aglutina els gestors d’allotjaments turístics (AEAT), l’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI), els constructors (ACODA) o els gestors immobiliaris (AGIA i FIABCI) van ser molt rotunds en mostrar-se contraris a les mesures proposades. I les diferències semblen irreconciliables. O així ho ha pogut comprovar Espot en la primera de les reunions mantingudes, en aquest cas, amb els gestors immobiliaris.

El màxim responsable governamental, acompanyat de la cap de gabinet, Sílvia Calvó, i de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha mantingut les darreres hores una trobada amb tres dels dirigents de la gestió immobiliària del país (Gerard Casellas, Sandra Cano i Jordi Ribó). I els responsables de l’AGIA i la FIABCI han evidenciat les discrepàncies atès que “les mesures creiem que no seran efectives”, ha indicat el president de l’AGIA. “Nosaltres ens mantenim en el que sempre hem dit: no hi estem a favor”. 

Casellas ha assegurat que mesures com la cessió obligatòria de pisos “danyen la imatge del país i la seguretat jurídica” i les limitacions a la inversió estrangera “no farà que s’arregli el problema de l’habitatge”. “El Govern pensa que la llei tindrà la seva efectivitat i nosaltres tenim els nostres dubtes. I ja s’ha vist amb el cas del Pas de la Casa, que només hi ha hagut dos interessants”.

Casellas ha assegurat que malgrat allò que se li ha exposat, Espot no preveu fer grans canvis. “Ells estan convençuts que és una bona llei. Hi estan fent uns retocs i caldrà veure què aportarà, que nosaltres no veiem que acabi aportant res.” Per tant, s’haurà de comprovar com surt finalment la llei del Consell General i quina implementació acaba tenint.

Comentaris (9)

Trending