Espot admet el desgast, però adverteix que “encara queda partit”

El cap de Govern reconeix que “fa mesos que augurava” els resultats de l’enquesta de l’AR+I i remarca que es tracta “d’un fenomen similar a la darrera legislatura de Toni Martí”

Xavier Espot al costat de Conxita Marsol i d Sergi González. Albert Sanjuan

El cap de Govern, Xavier Espot, ha valorat l’enquesta política d’Andorra Recerca + Innovació que evidencia el desgast de Demòcrates i l’augment de Concòrdia i del seu líder, Cerni Escalé. Assegura que “és un resultat que fa mesos que augurava perquè em viscut situacions difícils” com l’habitatge o el poder adquisitiu de la ciutadania. En aquest sentit, exposa que es tracta d’un “fenomen relativament similar a la darrera legislatura de Toni Martí”, “però adverteix que encara queda partit”.

Demòcrates fa dotze anys que governa el país i Xavier Espot ha reconegut que el darrer “ha estat complicat per la situació de l’habitatge, el poder adquisitiu dels ciutadans o el creixement sostenible”. Admet que els resultats de l’enquesta política de l’AR+I ja els augurava i remarca que el context que s’està vivint “desgasta a qui governa i beneficia qui està en una situació de facilitat com és l’oposició perquè pot denunciar els problemes, però no ha d’aportar solucions”.

‘Sorpasso’ de Concòrdia

El cap de l’executiu ha volgut comparar la situació actual amb la darrera legislatura de Toni Martí i diu que “ens trobem en un fenomen relativament similar i en penem bona nota”.

De l’estudi fet públic aquesta setmana en treu aspectes positius com el fet que “soc el polític que genera més confiança, gairebé tres vegades més en resposta espontània del que va al darrere”. En aquest sentit, posa en relleu que “estem en un empat tècnic” amb Concòrdia, de qui remarca que “ha tingut la virtut de reagrupar el vot opositor, sobretot del PS que veiem com s’esfondra”.

Xavier Espot no tira en cap moment la tovallola i adverteix que “encara hi ha partit i tenim temps per demostrar que som la formació política que pot donar una resposta ponderada als problemes dels ciutadans”.